Dankzij aanschaf van AquaCell waterontharder hebben de kinderen geen droge huid meer

Wat op vakantie in België kon, kan nu ook thuis”
Quinten
Quinten
Radewijk (Overijssel)

Telkens weer de huidjes van Quinten (6) en Naudin (3) invetten met lotion. Na iedere douchebeurt en na ieder bad. Anders kregen ze zo'n droge huid en moesten ze zoveel krabben. Lang dachten André en Annemiek Schutte dat het de normaalste zaak van de wereld was. Tot ze op vakantie gingen naar België.

“We merkten dat de huid van de kinderen daar veel minder droog was. Nu ben ik nieuwsgierig en analytisch van aard; ik wilde dus weten hoe dat kon.” Navraag bij de Belgen leerde André (40 en van beroep heffingstechnoloog bij het Waterschap) dat het leidingwater waar hij op vakantie was, veel zachter van samenstelling was dan bij zichzelf thuis.

Onthard – of ook wel kalkloos – water leek dus letterlijk en figuurlijk de oplossing. André en Annemiek (verpleegkundige, 36) hadden er al vaker over nagedacht en dit was de druppel die de emmer deed overlopen: de wens moest waarheid worden, er zou een waterontharder in huize Schutte komen. André ging op onderzoek uit: internet werd geraadpleegd. “Ik kwam al tamelijk snel op de site van de AquaCell-waterontharder uit. Ik wilde namelijk een robuust systeem, het liefst zonder elektra. Daar heb ik gericht naar gezocht, terwijl ook elementen als onderhoudsvrij en compact belangrijk waren.”

De wensen die André had, werden stuk voor stuk door de AquaCell beantwoordt. “De afmetingen, bijvoorbeeld. Het systeem paste eenvoudig in onze meterkast. En ook mijn wens om zonder stroom te kunnen ontharden kan met dit apparaat.” Enthousiast besloot André de firma Aquacombi – het bedrijf dat de AquaCell-waterontharder in Nederland op de markt brengt – te benaderen. Niet veel later was alles in kannen en kruiken: de familie Schutte kon in hun huis gaan genieten van kalkloos water.

Betekent de overgang van 10 Duitse hardheid naar 0 ook inderdaad een flinke verbetering? “Ja. Het bevalt goed”, stelt André nuchter vast. Sinds in september 2014 de AquaCell werd geïnstalleerd, merkt hij veel vooruitgang. “Dat merkten we alleen pas echt na ongeveer een week. We hebben namelijk een ketel in huis met een groot voorraadvat en het duurde even voordat het allemaal werkte.”

Droge huid verleden tijd

Maar wat merkt hij dan? “Allereerst bij de kinderen: ze krabben veel minder en hun huid voelt zacht. Dat terwijl we veel minder lotion gebruiken. We laten het niet helemaal achterwege, want de lotion zorgt niet alleen voor een zachte huid, maar ook voor een fijne geur.”

“Verder”, somt hij op, “merken mijn vrouw en ik het ook zelf onder de douche. Wat andere mensen die hun ervaringen over de AquaCell vertellen ook al zeggen: je gebruikt veel minder shampoo en zeep. Normaal deed je een dot shampoo in je hand en dan ging je wassen. Nu moet je echt oppassen, anders gaat het wel heel erg schuimen. Wel gebruikt mijn vrouw nu een klein beetje haarversteviger om meer volume in het haar te krijgen.”

“Daarnaast hebben we ook veel minder aanslag op de wanden en de kranen in de douche. Dat scheelt een hoop gepoets. De douche blijft mooi schoon. En in de keuken zien we geen aanslag meer in de waterkoker en in het koffiezetapparaat.” Over koffie gesproken, André heeft daar nog wat aan toe te voegen. “Wij houden van een lekker kopje koffie van een bepaald merk. Maar we zijn wel overgegaan naar een grove maling. De koffie is zelfs beter; het is zachter en romiger van smaak geworden.”

Overtuigd door het verhaal van Quinten?

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat