“Mede dankzij AquaCell: prima vertoeven in Coevorden voor Rotterdams echtpaar”

Gepakt waren ze. Toen hun dochter trouwde met een man uit het Drentse Borger, raakten ze verknocht op die omgeving. Zo verknocht dat ze besloten om Rotterdam achter zich te laten en zich in het oosten van het land te vestigen. Inmiddels wonen Harry en Gitta ter Haar alweer zeven jaar in Coevorden. Hun nieuwbouwwoning voorzagen ze al vlot van een AquaCell waterontharder. “En we zijn niet de enigen die er nu één hebben.”

Harry en Gitta ter Haar
Harry en Gitta ter Haar
Coevorden (Drenthe)

“We woonden bijna veertig jaar in Rotterdam”, vertelt Harry. Zijn tongval spreekt inderdaad boekdelen, maar ook de daadkracht waar ze mee handelden sinds hun verhuizing naar Oost-Nederland. Toen hun buurman hen zijn waterontharder liet zien, waren ze meteen verkocht. Een paar weken later stond er dan ook zo'n apparaat in hun eigen huis. “En nu hebben we dus geen last van kalk meer. En dat is een genot!”

Ook in Rotterdam had het echtpaar Ter Haar – toen nog met twee thuiswonende kinderen – last van kalk in het water. Dat betekende dat de badkamer regelmatig een schrobbeurt kreeg. “Maar het Rotterdamse water is wel erg lekker!” Harry werkte jarenlang met plezier voor een grote autodealer in Zuid-Holland. “Ik heb op verschillende vestigingen in de buurt van Rotterdam gewerkt. Daar dronken wel wel eens water uit flessen. Als de voorraad niet snel genoeg werd bijgevuld, deden we er gewoon kraanwater in; dat smaakte ook prima.”

Genieten

Inmiddels werkt Harry (68) niet meer. “We zijn nu lekker aan het Drentenieren.” En dat doen ze dus sinds een jaar of 7 in Coevorden. “Het beste van twee werelden: een prachtige omgeving, maar wel tussen de mensen, met een station en winkels vlak in de buurt. We genieten er erg van.” In hun nieuwbouwwoning kwam vanzelfsprekend ook een nieuwe badkamer. “Eerst hadden we nog zo'n standaard bouwbadkamer, maar later hebben we er een mooie nieuwe ingebouwd.”

Wat nieuw en mooi is, wil je ook mooi houden. “Onze buurman liet zijn waterontharder zien en hij vertelde dat hij er erg tevreden over was. Hij hoefde veel minder te poetsen in huis, toonde hij ons.” En toen Harry en Gitta (65) het water proefden, waren ze helemaal overtuigd. “Het smaakte heerlijk.” Harry ging op onderzoek uit en handelde kordaat. Het was al snel duidelijk dat AquaCell de beste oplossing zou zijn en dus besloot het echtpaar in zee te gaan met Aquacombi, het Friese familiebedrijf dat dat apparaat in Nederland distribueert.

Geen minpunten

Gitta en Harry hebben nog geen moment spijt. Laatstgenoemde: “We hebben in al die tijd dat we hem hebben – dat moet nu zeker vijf jaar zijn – nog geen minpunten kunnen ontdekken. Je merkt niets van het apparaat (dat volledig stroomloos werkt, red). Alle voordelen die anderen altijd noemen van water zonder kalk, zoals het veel minder gebruik van zeep en ook de noodzaak van een extra schrobbeurt voor de badkamer en kranen, ervaren wij ook.”

En niet alleen Harry en Gitta zijn enthousiast geraakt. “We hebben geregeld mensen over de vloer, ook uit de buurt van Rotterdam. Vanwege de afstand blijven die dan ook slapen – en dan douchen ze hier ook. Dan horen we altijd hoe fijn ze dat vinden, het water is echt zacht. En een kennis van ons heeft last van de huid; als hij hier doucht dan is dat voor hem heel prettig.” Het is zelfs zover gekomen dat vrienden en kennissen ook een AquaCell aanschaften, nadat ze de voordelen in huize-Ter Haar ontdekten. “Ook mensen in Coevorden zelf.”

Veel kennis

Het contact met de mensen van Aquacombi is ook allerhartelijkst. “We gaan er wel eens langs om zoutblokken op te halen, want die moeten wel in het apparaat. Laatst gingen we na een vakantie bij Lourdes langs. Ik had een flesje Lourdes-water meegenomen. Ze vroegen of ze dat mochten testen. Er bleek wel kalk in te zitten, trouwens. Maar ze vonden het vooral leuk om dat ook een keer mee te maken, ze hebben veel kennis in huis.”

Heimwee naar Rotterdam hebben ze niet – ook niet naar het prettige Rotterdamse water. “Het kalkloze water in ons huis voelt anders dan dat in Rotterdam, maar het is heerlijk.” En het is de investering dus meer dan waard geweest? Volmondig: “Ja. Bovendien zorgt het ook nog eens voor een meerwaarde bij je woning. Niet dat wij hier willen vertrekken, overigens.”

Overtuigd door het verhaal van Harry en Gitta ter Haar?

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat