i

Ontkalkers zorgen voor een mooie badkamer

Henk Leonard
Henk Leonard - Oosterhout (Noord-Brabant)

Je hebt met AquaCell ontkalkers elke dag het idee dat je in een nieuwe badkamer stapt!”

“Mijn vrouw poetste zich een ongeluk!” Want even om duidelijk te zijn: Henk Leonard (69) doet het hele huishouden, maar de badkamer is de afdeling voor zijn vrouw Cora. Het echtpaar uit Oosterhout heeft daar duidelijke afspraken over gemaakt; Cora is (nog) druk bij het familiebedrijf – een communicatiebureau –, Henk is huisman.

Behalve dus in de badkamer, daar is zijn vrouw de baas en de beheerder van. En dat heeft ze de eerste tijd na de verbouwing geweten. “Er zit veel glaswerk in de badkamer en ze moest stevig poetsen.” Sinds mei 2011 is dat heel anders. Natuurlijk moet er nog schoongemaakt worden, maar lang niet zo vaak meer als daarvoor. De reden? “Onze AquaCell ontkalker. Zonder meer!”

Ontkalkers

Het fenomeen water ontkalkers – een apparaat dat het leidingwater ontdoet van kalk – kende Henk van eerder. “Op ons bedrijf hadden we er toen ook één staan.” Ontevreden over het vele poetswerk, ging het echtpaar dan ook op zoek naar de oplossing die voor de hand lag voor het kalkprobleem. Want het harde water was de oorzaak, dat was wel duidelijk.

“We zijn op internet gaan zoeken naar water ontkalkers en hebben drie bedrijven een offerte laten maken. Eerlijk: AquaCell ontkalkers kwam daar niet met de goedkoopste prijs uit.” Maar Henk kijkt niet alleen naar de prijs. “Ik wil ook de voordelen van zo'n duurder apparaat weten.” Dus dook hij verder de websites van het trio leveranciers in, op zoek naar verschillen, plus- en minpunten.

Alles bij elkaar opgeteld kwam hij verrassenderwijs toch bij AquaCell uit. Eén van de pluspunten die andere leveranciers niet kunnen bieden: “Je hoeft bijvoorbeeld niet met zakjes zout te slepen. We hoeven slechts eens per acht tot tien weken de zoutblokken in de ontkalker te vervangen. Dat hebben we gewoon in de agenda staan, erg praktisch. Vooral omdat het apparaat bij ons in de meterput is geplaatst.”

Het grootste voordeel van ontkalkers zoals de AquaCell ondervindt Henk persoonlijk ook onder de douche. “Het water voelt heerlijk aan. Ik heb twee zware operaties gehad en dan is het voor de wonden extra lekker als het water niet zo hard is bij het douchen. En dat terwijl de straal wel goed is. Ja, je moet het eigenlijk gewoon ervaren, het is moeilijk uit te leggen.”

Badkamer

Ook bij het schoonmaken worden dus de voordelen ervaren. “We zien absoluut geen kalkresten meer. Ook in de badkamer zien we geen kalk meer in hoekjes en gaten. Even met de trekker langs het glas is meer dan voldoende na een douchebeurt. Eigenlijk hebben we iedere dag het idee dat we in een nieuwe badkamer stappen.”

Waar andere AquaCell-adepten ook een duchtige reductie van het zeepgebruik onder de douche waarnemen, kan Leonard daar niet in mee gaan. “Maar dat ligt waarschijnlijk gewoon aan mij. Ik blijf dan toch teveel in oude gewoonten hangen”, lacht hij. “Maar ik weet wel dat mijn huid lekker zacht blijft. Ja, ik heb deze ontkalkers al aan veel mensen aangeraden. Of ze erop in zijn gegaan? Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Maar wij willen en kunnen in ieder geval niet meer zonder. Normale ontkalkers zoals poetsmiddelen is dweilen met de kraan open, de AquaCell water ontkalker lost alle problemen rond kalkaanslag in één keer op".

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ testimonial.title | limit 60 }}}

{{{ testimonial.name }}}
{{{ testimonial.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ video.title | limit 60 }}}

{{{ video.name }}}
{{{ video.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ review.name }}}

{{{ review.content.place }}}

{{{ review.content.score }}}

{{{ review.content.positive }}}

{{{ review.content.negative }}}

Aanbeveling: {{ review.content.recommend }}

{{{ installation.title }}}

{{{ installation.zipcode ? installation.zipcode.zipcode : installation.name }}}

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

De minimale waterhardheid van het kraanwater in {{ testimonials.region.name }} ({{ testimonials.region.name_alt }}) ligt in de buurt van de {{ testimonials.region.hardness }} dH dit geldt als {{ testimonials.region.hardness | hardnessAdjective }} water.

Zoek gericht op uw eigen postcode

Uw locatie: {{ testimonials.region.name }}