Waar plaatsen zelfs in kelker of kruipruimte

Waar plaats je de AquaCell waterontharder?

Een AquaCell waterontharder wordt veelal geïnstalleerd in de meterkast omdat dit de plek bij uitstek is waar deze stroomloze en compacte waterontkalker tot zijn recht komt. U heeft zo meteen alles dicht bij elkaar. AquaCell en de watermeter. De bypass omzetten (om de AquaCell tijdelijk uit te zetten wanneer u bijvoorbeeld de tuin wilt besproeien met hard water) maar ook het bijvullen van de zoutblokken is erg makkelijk op deze manier.

Dat laat onverlet dat ook plaatsingen elders in huis vaak voorkomen:

  • Kelder
  • Onder de trap
  • Meterput
  • Bij de cv-installatie
  • In de garage
  • Keukenkastje

Er zijn zelfs erg bijzondere plekken waar de AquaCell is geplaatst. In slaapkamers, woonkamers, op zolder, of zelfs in een WC. Qua formaat kunt u de AquaCell immers overal kwijt en er is geen stopcontact nodig.

Plaatsingen in een kelder zijn ook geen probleem. Ondanks dat de AquaCell waterontharder geen elektrisch pompsysteem heeft kan het afvoerwater wel twee meter hoog en vijf meter ver worden afgevoerd door slim gebruik te maken van de waterdruk en het venturi effect (waarbij de waterstroom vernauwd wordt waardoor de druk toeneemt).

 

Plaatsingen in de kruipruimte of in de meterput zijn ook mogelijk. Praktisch gezien moeten we dan wel rekening houden met het feit dat er zout bijgevuld moeten worden. Dit hangt samen met het waterverbruik op uw adres maar is gemiddeld na elke 6 weken. De ruimte moet dus bij voorkeur goed toegankelijk zijn.

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 481 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews