i

Hoeveel energie kan ik besparen met zacht water?

Energie besparen

Hoeveel energie u kunt besparen door gebruik van zacht water hangt nogal af van de inkomende waterhardheid - ofwel de hardheid van het water vóór de waterontharder - en het warmwaterverbruik. Dat laatste hangt vaak sterk samen met het aantal personen in uw huishouden.

Bij een enkelpersoons-huishouden met een redelijk gemiddelde waterhardheid van 8 dH houdt de energiebesparing bij 15 euro per jaar wel op. Dit bestaat voor 5 euro uit een gasbesparing, de andere 10 zijn voor voor elektriciteit. Bij een vierpersoons huishouden en bij dezelfde waterhardheid van 8 dH kan dit al snel oplopen tot 60 euro. Nu 20 euro voor gas en de resterende 40 voor elektriciteit. Dit is eveneens op jaarbasis. Voor een gezin van 8 personen levert het 120 euro totaal op. 40 euro gas en 80 euro elektriciteit. Hoe groter het huishouden, hoe meer energie u kunt besparen door zacht water te gebruiken, logischerwijs.

Bovengenoemde cijfers zijn niet uit de lucht gegrepen. Lees via de volgende link de volledige onderbouwing van de besparing op energie die u kunt realiseren. Het is een bundeling van onderzoeken [1] uitgevoerd in opdracht van de Water Quality Association in Amerika.

Wanneer u een terugverdientijd wilt laten berekenen dan kunt u een prijs aanvragen van de AquaCell. Dan wordt dit direct voor u uitgerekend rekening houdend met uw waterverbruik en de waterhardheid op uw adres.

 

[1] D. D. Paul, V.V. Gadkari, D.P. Evers, M.E. Goshe, and D.A. Thornton (2011). Final Report: Study on Benefits of Removal of Water Hardness (Calcium and Magnesium Ions) from a Water Supply. Columbus, OH: Battelle Memorial Institute.

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ testimonial.title | limit 60 }}}

{{{ testimonial.name }}}
{{{ testimonial.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ video.title | limit 60 }}}

{{{ video.name }}}
{{{ video.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ review.name }}}

{{{ review.content.place }}}

{{{ review.content.score }}}

{{{ review.content.positive }}}

{{{ review.content.negative }}}

Aanbeveling: {{ review.content.recommend }}

{{{ installation.title }}}

{{{ installation.zipcode ? installation.zipcode.zipcode : installation.name }}}

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

De minimale waterhardheid van het kraanwater in {{ testimonials.region.name }} ({{ testimonials.region.name_alt }}) ligt in de buurt van de {{ testimonials.region.hardness }} dH dit geldt als {{ testimonials.region.hardness | hardnessAdjective }} water.

Zoek gericht op uw eigen postcode

Uw locatie: {{ testimonials.region.name }}