i

Waterhardheid Aalsmeerderbrug

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6.00 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 10,36 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het drinkwater in Aalsmeerderbrug kenmerkt zich door een minimale waterhardheid van plus minus 6,00 dH. Dit komt neer op tamelijk hard water. Één Duitse graad staat voor 17,8 gram kalkdeeltjes in elke kuub water. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag.

Desondanks kan het leidingwater op uw postcode nogal afwijken. De hoogste waterhardheid in Aalsmeerderbrug is 10,36 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als behoorlijk hard water.

Aalsmeerderbrug is een kleine woonplaats met 520 inwonenden. Aalsmeerderbrug ligt in de westelijke provincie Noord-Holland in de gemeente Haarlemmermeer.

Waterhardheid kwalificering

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke beleving tamelijk hard water Aalsmeerderbrug

Sommige mensen kunnen hardheid van 6,00 dH "OK" vinden. De gewaarwording van de vastgestelde hardheid is ontegensprekelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het ontkalken van de douchewand?.

Drinkwater met deze waterhardheid is in ieder geval niet risicovol voor het lichaam*. Dat daargelaten is het niet waar dat water met een hardheid van 6,00 dH zacht drinkwater is, zoals sommige kraanwatermaatschappijen zeggen. Het veroorzaakt tenslotte een verkalkte badkamer.

*Er is wel discussie over het verband tussen eczeem, en leidingwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken leverden tot dusver overigens geen onomstotelijke conclusies op.

Waterhardheid Aalsmeerderbrug objectief vaststellen

Je kunt kalkdeeltjes in leidingwater vaststellen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde eenheid. Bijvoorbeeld de beschreven 6,00 dH in Aalsmeerderbrug**. Dat is een waardevrije en op wetenschap gebaseerde bepaling. Er zijn lijsten met dergelijke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. Door de bank genomen zijn die metingen accuraat, maar soms kan een waarde niet meer correct zijn.

Het staat vast dat alleen met geheel kalkvrij water van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich laat zien al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar precies de strikte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid water Aalsmeerderbrug

Berekening voor 6,00 dH, bij een gemiddeld verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Is een waterontharder nuttig in Aalsmeerderbrug?

Kalkvrij drinkwater wordt doorgaans als behaaglijk beoordeeld. Theeproducenten zoals het gekende Twinings raden bijvoorbeeld zacht water aan voor de beste Engelse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Soms vormt zich een olieachtig residu aan de zijkant van mijn beker en in mijn thee – Wat is dit?

Gezien de geringe bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën afscheidt, wat zo nu en dan een overblijfsel kan formeren. Dit bruine bezinksel komt over het algemeen voor in plaatsen met kalkrijk water. Dit kan flink gereduceerd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een gevoelige huid echter een belangrijker motief om een waterontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Aalsmeerderbrug is het zodoende beslist nuttig om een waterontharder te plaatsen en op die manier de hardheid van 6,00 naar 0 Duitse graden te reduceren.