i

Waterhardheid Beinsdorp

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6.00 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 10,36 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De minimale hardheid van het water in Beinsdorp ligt rond de 6,00 dH. Dit geldt als tamelijk hard water. dH (Deutsche Härte) is een maat waarbij iedere graad neerkomt op 17,8 gram kalkdeeltjes per m3 drinkwater. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

Let wel, het kraanwater op uw postcode kan nogal afwijken. De maximale hardheid in Beinsdorp is 10,36 dH. Dit staat bekend als behoorlijk hard water.

Beinsdorp biedt plaats aan 995 inwoners. Het is een kleine woonplaats. Beinsdorp maakt deel uit van de gemeente Haarlemmermeer. Deze hoort bij de westelijke provincie Noord-Holland.

Waterhardheid meter

Kaart van place+Beinsdorp+Haarlemmermeer

"Review beoordeling: 9 uit 10"

Rakesh - Nieuw-Vennep
Bekijk alle recensies uit Noord-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard kraanwater Beinsdorp

De ontvangst van een vastgestelde waterhardheid is kennelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Mensen kunnen zo een waterhardheid van 6,00 dH "heel gewoon" vinden en daarmee het schoonmaken van de douche accepteren.

Kraanwater van deze waterhardheid is in ieder geval niet nadelig voor de gezondheid*. Het is evenwel onzin dat water van 6,00 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals enkele kraanwaterbedrijven vertellen. Het leidt immers tot een verkalkte badkamer.

*Er is nog wel debat over de samenhang van eczeem, en kraanwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies leverden overigens geen sterke uitkomsten op.

Hardheid Beinsdorp objectief bepalen

Je kunt de aanwezigheid van de mineralen in water meten en dan uitdrukken in een bepaalde grootheid. Zoals de geconcludeerde 6,00 Duitse graden in Beinsdorp**. Dat is een feitelijke en op wetenschap gebaseerde vaststelling. Er bestaan reeksen met dergelijke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Vaak zijn die metingen accuraat, maar soms kan een meting zijn verouderd.

Het is een feit dat alleen met zacht water van 0 dH de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich begint te vormen al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar precies de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een redelijk subjectieve beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Beinsdorp

Rekensom voor 6,00 dH, bij een modaal jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder onmisbaar in Beinsdorp?

Iedereen beleeft volledig kalkvrij drinkwater als prettig en praktisch altijd smakelijk. Theeproducenten zoals het gekende Twinings raden zo zacht kraanwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Soms vormt zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn theeglas en in mijn thee – Hoe kan dit?

Door de geringe bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een aantal essentiële oliën loslaat, wat soms een overblijfsel kan vormen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt gewoonlijk voor in gebieden met kalkrijk kraanwater. Dit kan fors verminderd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijker motief om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Beinsdorp is het daarom in ieder geval zinnig om een waterontharder te plaatsen om zo de hardheid van 6,00 naar 0 Duitse hardheid graden te reduceren.