i

Waterhardheid Beinsdorp

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6.00 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 10,36 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

6,00 dH. Zo hard is het leidingwater in Beinsdorp minimaal. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een bereik waarbij iedere graad zorgt voor 17,8 gram kalk in elke 1000 liter kraanwater. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkdeeltjes.

Desondanks kan het drinkwater op uw postcode behoorlijk afwijken. De grootste hardheid in Beinsdorp is 10,36 Duitse graden. Dit staat te boek als behoorlijk hard water.

Beinsdorp telt 995 inwonenden. Dit is een kleine woonplaats. Beinsdorp bevindt zich in de westelijke provincie Noord-Holland in de gemeente Haarlemmermeer.

Hardheid meter

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke beleving tamelijk hard drinkwater Beinsdorp

De betekenis van een gegeven hardheid is overduidelijk subjectief. Men kan zo een hardheid van 6,00 dH "prima" vinden en het ontkalken van de douchewand accepteren.

Drinkwater met deze waterhardheid is in elk geval geenszins een gevaar voor de gezondheid*. Desalniettemin is het een fabeltje dat water van 6,00 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals sommige leidingwatermaatschappijen vertellen. Het leidt immers tot kalkaanslag op de douchewand.

*Er is nog verwarring over de samenhang van eczeem, en hard kraanwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot op heden overigens geen onweerlegbare uitkomsten op.

Hardheid Beinsdorp objectief meten

Je kunt de mineralen in kraanwater bepalen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde grootheid. Bijvoorbeeld de geconcludeerde 6,00 dH in Beinsdorp**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde vaststelling. Er bestaan lijsten met dergelijke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die juist, maar zo nu en dan kan een meting niet meer actueel zijn.

Het is een feit dat uitsluitend met geheel onthard drinkwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag verleden tijd is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich toont beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt de exacte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een redelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Beinsdorp

Becijfering voor 6,00 dH, bij een doorsnee verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalk.

Is een waterontharder nuttig in Beinsdorp?

Onthard water wordt over het algemeen als comfortabel ervaren. Theeproducenten zoals het gekende Twinings bevelen zo zacht drinkwater aan voor de ultieme Britse thee, zoals te lezen valt op Twinings.com:

Zo nu en dan formeert zich een olieachtig bezinksel aan de zijkant van mijn kop en in mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Door de bescheiden bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten afscheidt, wat van tijd tot tijd een overblijfsel kan vormen. Dit bruine restant komt het vaakst voor in streken met kalkrijk water. Dit kan beduidend teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of eczeem echter een belangrijker motief om een ontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Beinsdorp is het zodoende uiterst nuttig om een waterontharder te installeren om vervolgens de hardheid van 6,00 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.