i

Waterhardheid Bleskensgraaf ca

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

4,98 Duitse graden. Dat is de waterhardheid van het water in Bleskensgraaf ca. Dit staat te boek als tamelijk hard water. 1 dH waterhardheid komt neer op 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes per kuub water. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

Bleskensgraaf ca is een kleine woonplaats met 2.825 inwonenden. Bleskensgraaf ca is onderdeel van de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Molenwaard.

Waterhardheid maat

Kaart van place+Bleskensgraaf ca+Molenwaard

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Peter - Zoetermeer
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard leidingwater Bleskensgraaf ca

Men kan hardheid van 4,98 dH "geen probleem" vinden. De ervaring van de bepaalde waterhardheid is overduidelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schoonmaken van de douchekranen?.

Drinkwater van deze waterhardheid is in elk geval niet risicovol voor de gezondheid*. Echter, het is niet waar dat water met een hardheid van 4,98 Duitse graden zacht water is, zoals sommige drinkwatermaatschappijen verkondigen. Het veroorzaakt tenslotte een verkalkte badkamer.

*Er is nog discussie over de context van eczeem, en hard drinkwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot op heden overigens geen onweerlegbare uitkomsten op.

Waterhardheid Bleskensgraaf ca waardevrij bepalen

Je kunt de aanwezigheid van kalkvormende deeltjes in drinkwater bepalen en vervolgens uitdrukken in een bepaalde grootheid. Zoals de geconcludeerde 4,98 dH in Bleskensgraaf ca**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde vaststelling. Er zijn lijsten met zulke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die metingen juist, maar zo nu en dan kan een getal niet meer actueel zijn.

Het is een feit dat uitsluitend met geheel kalkvrij water van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) neerslaat startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt de strikte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een betrekkelijk persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid Bleskensgraaf ca

Becijfering voor 4,98 dH, bij een modaal verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Hoe nuttig is een waterontharder in Bleskensgraaf ca?

Iedereen ervaart volledig kalkvrij drinkwater als comfortabel en praktisch altijd smakelijk. Theemakers zoals het gekende Twinings raden zo zacht leidingwater aan voor de beste Britse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Zo nu en dan formeert zich een vet-achtig restant tegen de wand van mijn kop en in mijn thee – Hoe kan dit?

Gezien de kleine bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee essentiële oliesoorten afscheidt, wat van tijd tot tijd een restant kan formeren. Dit bruinkleurige residu komt in het algemeen voor in oorden met hard drinkwater. Dit kan aanzienlijk gereduceerd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Bleskensgraaf ca is het daarom zeker zinnig om een waterontharder te installeren en zo de hardheid van het drinkwater van 4,98 naar 0 Duitse graden terug te dringen.