i

Waterhardheid Bleskensgraaf ca

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

4,98 Duitse graden. Zo hard is het kraanwater in Bleskensgraaf ca minimaal. Dit noemen we tamelijk hard water. Één dH waterhardheid zorgt voor 17,8 gram kalkaanslag in elke 1000 liter water. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Desondanks kan het drinkwater op uw postcode aanzienlijk verschillen. De grootste hardheid in Bleskensgraaf ca is 9,41 Duitse graden. Dit staat te boek als behoorlijk hard water.

Bleskensgraaf ca is een kleine woonplaats met 2.825 inwoners. Bleskensgraaf ca hoort bij de gemeente Molenwaard. Deze hoort bij de westelijke provincie Zuid-Holland.

Waterhardheid normering

Kaart van place+Bleskensgraaf ca+Molenwaard

"Review beoordeling: 9 uit 10"

prive - Voorschoten
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard drinkwater Bleskensgraaf ca

Iemand kan een waterhardheid van 4,98 Duitse graden misschien "OK" vinden. De gewaarwording van een vastgestelde hardheid is kennelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het boenen van de douchewand?.

Water van deze hardheid is in ieder geval geenszins nadelig voor mens of dier*. Nochtans is het onzin dat water van 4,98 Duitse graden zacht leidingwater is, zoals sommige kraanwaterbedrijven zeggen. Het leidt tenslotte tot een verkalkte badkamer.

*Er is nog discussie over de relatie tussen eczeem, en hard drinkwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies brachten tot nu toe overigens geen ontegenzeggelijke uitkomsten op.

Waterhardheid Bleskensgraaf ca waardevrij meten

Je kunt calcium en magnesium in kraanwater bepalen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde grootheid. Bijvoorbeeld de eerder aangeduide 4,98 Duitse graden in Bleskensgraaf ca**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er zijn lijsten met dergelijke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Meestal zijn die metingen juist, maar incidenteel kan een waarde door de actualiteit zijn achterhaald.

Het is ontegenzeggelijk dat alleen met totaal kalkloos kraanwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag tot het verleden behoort. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich gaat afzetten vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar precies de exacte scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een nogal persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Bleskensgraaf ca

Berekening voor 4,98 dH, bij een modaal jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe essentieel is een waterontharder in Bleskensgraaf ca?

Praktisch iedereen ondervindt zacht leidingwater als comfortabel en praktisch altijd smakelijk. Theeproducenten zoals het vermaarde Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Soms vormt zich een vet-achtig restant aan de zijkant van mijn kop en in mijn thee – Wat is dat?

Door de minimale bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliën loslaat, wat af en toe een restant kan formeren. Dit bruinkleurige bezinksel komt dikwijls voor in oorden met hard kraanwater. Dit kan flink teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of eczeem echter een belangrijker motief om een waterontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Bleskensgraaf ca is het dus duidelijk zinnig om een waterontharder te installeren om zo de waterhardheid van 4,98 naar 0 Duitse graden terug te brengen.