i

Waterhardheid Burgh-Haamstede

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6,38 dH
  HOOGSTE: 7,84 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het water in Burgh-Haamstede kenmerkt zich door een minimale waterhardheid van ongeveer 6,38 Duitse graden. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag.

Let wel, het water op uw postcode kan nogal verschillen. De grootste hardheid in Burgh-Haamstede is 7,84 dH. Dit noemen we tamelijk hard water.

Burgh-Haamstede telt 5.325 inwoners. Het is een kleine woonplaats. Burgh-Haamstede bevindt zich in de gemeente Schouwen-Duiveland. Die bevindt zich in de zuidelijke provincie Zeeland.

Hardheid maatstaf

Kaart van place+Burgh-Haamstede+Schouwen-Duiveland

"Review beoordeling: 10 uit 10"

B - en - B - Burgh-Haamstede
Bekijk alle recensies uit Zeeland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard leidingwater Burgh-Haamstede

Sommige mensen kunnen een hardheid van 6,38 dH "heel gewoon" vinden. De gewaarwording van de gegeven waterhardheid is merkbaar subjectief. Wat vindt u van het boenen van de douchekranen?.

Drinkwater met deze waterhardheid is in ieder geval niet nadelig voor mens of dier*. Dat daargelaten is het niet waar dat water met een hardheid van 6,38 dH zacht water is, zoals enkele leidingwaterbedrijven zeggen. Het leidt per slot van rekening tot kalk in de badkamer.

*Er is wel verwarring over de samenhang van eczeem, en kraanwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies leverden tot dusver overigens geen afgetekende uitkomsten op.

Hardheid Burgh-Haamstede waardevrij meten

Je kunt calcium en magnesium in leidingwater testen en vervolgens weergeven in een vastgestelde grootheid. Zoals de geconcludeerde 6,38 Duitse graden in Burgh-Haamstede**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke vaststelling. Er zijn overzichten met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die metingen juist, maar incidenteel kan een getal niet meer correct zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met totaal kalkvrij drinkwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich laat zien vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de exacte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een vrij subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Burgh-Haamstede

Becijfering voor 6,38 dH, bij een gemiddeld jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe noodzakelijk is een waterontharder in Burgh-Haamstede?

Een ieder ervaart zacht water als weldadig en praktisch altijd smakelijk. Theefabrikanten zoals het Engelse Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Soms ontwikkelt zich een olieachtig residu tegen de wand van mijn kopje en op mijn thee – Wat is dat?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten loslaat, wat af en toe een bezinksel kan formeren. Dit bruinkleurige bezinksel komt meestal voor in plaatsen met hard drinkwater. Dit kan beduidend verminderd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een grotere motivatie om een ontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Burgh-Haamstede is het zodoende duidelijk nuttig om een waterontharder te installeren en zo de hardheid van het water van 6,38 naar 0 dH te reduceren.