i

Waterhardheid De Weere

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6.00 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 10,36 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

6,00 dH. Zo hard is het water in De Weere. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water. Één Duitse graad waterhardheid komt overeen met 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes in elke m3 water. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

De Weere telt 840 inwoners. Dit is een kleine woonplaats. De Weere hoort bij de westelijke provincie Noord-Holland in de gemeente Opmeer.

Hardheid normering

Kaart van place+De Weere+Opmeer

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Maja - Amsterdam-Duivendrecht
Bekijk alle recensies uit Noord-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard leidingwater De Weere

U kunt een hardheid van 6,00 Duitse graden misschien "heel gewoon" vinden. De waarneming van de bepaalde hardheid is in ieder geval onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het boenen van de glazen douchewand?.

Water van deze waterhardheid is in elk geval niet riskant voor mens of dier*. Desondanks is het onzin dat water met een hardheid van 6,00 Duitse graden zacht water is, zoals sommige kraanwatermaatschappijen beweren. Het leidt per slot van rekening tot een verkalkte badkamer.

*Er is nog wel verwarring over de relatie tussen eczeem, en hard drinkwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies leverden overigens geen onomwonden uitkomsten op.

Waterhardheid De Weere objectief testen

Je kunt de mineralen in kraanwater bepalen en vervolgens uitdrukken in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de eerder aangeduide 6,00 dH in De Weere**. Dat is een objectieve en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er zijn overzichten met dergelijke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die metingen juist, maar af en toe kan een meting verouderd zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met geheel kalkloos water van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag tot het verleden behoort. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) neerslaat startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, op welk punt de scherpe overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een nogal persoonlijke waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water De Weere

Becijfering voor 6,00 dH, bij een veel gezien jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in De Weere?

Kalkvrij leidingwater wordt over het algemeen als behaaglijk ervaren. Theeproducenten zoals het Engelse Twinings raden zo zacht drinkwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals te lezen valt op hun website:

Af en toe ontwikkelt zich een olieachtig bezinksel aan de zijkant van mijn theeglas en op mijn thee – Wat is dit?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten loslaat, wat af en toe een residu kan ontwikkelen. Dit bruine restant komt veelal voor in plaatsen met hard leidingwater. Dit kan aanzienlijk gereduceerd worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijker motief om een ontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats De Weere is het zodoende zonder twijfel zinnig om een waterontharder te plaatsen en vervolgens de hardheid van 6,00 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.