i

Waterhardheid De Weere

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6.00 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 10,36 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

6,00 Duitse graden. Zo hard is het kraanwater in De Weere minimaal. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad wil zeggen dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in iedere 1000 liter water is. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag.

Desondanks kan het leidingwater op uw postcode nogal verschillen. De meest ongunstige waterhardheid in De Weere is 10,36 dH. Dit komt neer op behoorlijk hard water.

De Weere biedt plaats aan 840 inwoners. Dit is een kleine woonplaats. De Weere hoort bij de gemeente Opmeer. Die hoort bij de westelijke provincie Noord-Holland.

Waterhardheid meter

Kaart van place+De Weere+Opmeer

"Review beoordeling: 9 uit 10"

Rakesh - Nieuw-Vennep
Bekijk alle recensies uit Noord-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke beleving tamelijk hard leidingwater De Weere

De beleving van een gegeven waterhardheid is klaarblijkelijk persoonlijk. Mensen kunnen -om een voorbeeld te geven- een hardheid van 6,00 Duitse graden "heel gewoon" vinden en het boenen van de glazen douchewand accepteren.

Leidingwater met deze hardheid is in ieder geval geenszins slecht voor het lichaam*. Echter, het is niet waar dat een waterhardheid van 6,00 dH zacht water is, zoals enkele kraanwaterbedrijven vertellen. Het leidt tenslotte tot kalk in de badkamer.

*Er is debat over de context van eczeem, en de hardheid van leidingwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten voorlopig overigens geen heldere conclusies op.

Waterhardheid De Weere objectief meten

Je kunt de mineralen in water meten en dan weergeven in een vastgestelde maat. Zoals de eerder aangeduide 6,00 Duitse graden in De Weere**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijk gefundeerde vaststelling. Er bestaan reeksen met dergelijke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Vaak zijn die correct, maar zo nu en dan kan een waarde niet meer actueel zijn.

Het staat vast dat alleen met totaal zacht water van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag verleden tijd is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich laat zien startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar precies de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een nogal subjectieve waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water De Weere

Rekensom voor 6,00 dH, bij een gemiddeld jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag.

Hoe essentieel is een waterontharder in De Weere?

Een ieder beleeft onthard water als prettig en over het algemeen smakelijk. Theefabrikanten zoals het in 1706 opgerichte Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de lekkerste Britse thee, zoals te lezen valt op Twinings.com:

Af en toe vormt zich een olieachtig residu aan de zijkant van mijn theeglas en in mijn thee – Wat is dit?

Door de minimale bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een aantal essentiële oliesoorten afscheidt, wat af en toe een residu kan ontwikkelen. Dit bruine bezinksel komt het vaakst voor in gebieden met kalkrijk water. Dit kan beduidend teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijker motief om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats De Weere is het derhalve uiterst zinnig om een waterontharder te installeren en vervolgens de hardheid van het drinkwater van 6,00 naar 0 Duitse graden te verminderen.