i

Waterhardheid Duivendrecht

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6.00 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 10,36 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het drinkwater in Duivendrecht heeft een minimale waterhardheid van plus minus 6,00 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water. 1 dH betekent dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in elke 1000 liter water is. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Maar het leidingwater op uw postcode kan nogal afwijken. De meest ongunstige waterhardheid in Duivendrecht is 10,36 dH. Dit komt neer op behoorlijk hard water.

Duivendrecht biedt plaats aan 4.780 inwoners. Dit is een zeer kleine woonplaats. Duivendrecht hoort bij de gemeente Ouder-Amstel. Die hoort bij de westelijke provincie Noord-Holland.

Hardheid maatstaf

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Duivendrecht

Mensen kunnen een waterhardheid van 6,00 Duitse graden "heel gewoon" vinden. De ervaring van een gegeven waterhardheid is duidelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het boenen van de douchewand?.

Drinkwater van deze hardheid is in elk geval niet riskant voor de gezondheid*. Dat daargelaten is het onzin dat water met een hardheid van 6,00 dH zacht water is, zoals enkele drinkwaterbedrijven zeggen. Het veroorzaakt tenslotte kalk in uw apparaten.

*Er is nog wel verwarring over het verband tussen eczeem, en de hardheid van drinkwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies brachten tot dusver overigens geen overduidelijke conclusies op.

Waterhardheid Duivendrecht waardevrij vaststellen

Je kunt kalkvormende deeltjes in drinkwater testen en vervolgens weergeven in een bepaalde meeteenheid. Zoals de genoemde 6,00 dH in Duivendrecht**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde observatie. Er bestaan lijsten met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die juist, maar soms kan een waarde verouderd zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat uitsluitend met kalkloos water van 0 dH de vorming van kalkaanslag verleden tijd is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich toont vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de exacte grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een vrij subjectieve waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water Duivendrecht

Berekening voor 6,00 dH, bij een veel voorkomend jaarverbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Duivendrecht?

Iedereen ervaart onthard drinkwater als weldadig en doorgaans smakelijk. Theefabrikanten zoals het bekende Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de beste Britse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Soms formeert zich een olieachtig bezinksel tegen de wand van mijn mok en in mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Gezien de kleine bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten afscheidt, wat zo nu en dan een overblijfsel kan vormen. Dit bruine residu komt gewoonlijk voor in gebieden met kalkrijk leidingwater. Dit kan aanzienlijk gereduceerd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een kwetsbare huid echter een grotere motivatie om een waterontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Duivendrecht is het derhalve in ieder geval nuttig om een waterontharder te plaatsen om op die manier de hardheid van het water van 6,00 naar 0 Duitse graden terug te dringen.