i

Waterhardheid Eethen

 • Zacht
  0
 • Tamelijk hard
  3
 • 10.36 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

10,36 dH. Zo hard is het leidingwater in Eethen. Dit betekent dat uw water behoorlijk hard is. Één dH waterhardheid wil zeggen dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in iedere kuub water is. 10,36 dH x 17,8 gram x 180m3 = 33,19 kilogram kalkdeeltjes.

Eethen is een zeer kleine woonplaats met 790 inwonenden. Eethen bevindt zich in de gemeente Aalburg. Die hoort bij de zuidelijke provincie Noord-Brabant.

Waterhardheid normering

Kaart van place+Eethen+Aalburg

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Van der spank - Eindhoven
Bekijk alle recensies uit Noord-Brabant
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis behoorlijk hard drinkwater Eethen

Iemand kan een waterhardheid van 10,36 Duitse graden misschien "geen probleem" vinden. De perceptie van een vastgestelde hardheid is ontegensprekelijk persoonlijk. Wat vindt u van het schoonmaken van de douchekranen?.

Kraanwater van deze hardheid is in ieder geval niet riskant voor mens of dier*. Het is echter ook een verzinsel dat water van 10,36 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals sommige watermaatschappijen verkondigen. Het leidt per slot van rekening tot kalkaanslag.

*Er is nog debat over de correlatie van eczeem, en de hardheid van drinkwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden tot op heden overigens geen ontegensprekelijke conclusies op.

Waterhardheid Eethen waardevrij testen

Je kunt calcium en magnesium in kraanwater testen en vervolgens weergeven in een vastgestelde grootheid. Bijvoorbeeld de geconcludeerde 10,36 Duitse graden in Eethen**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijke bepaling. Er bestaan overzichten met zulke waarden voor elke Nederlandse plaats. Vaak zijn die metingen accuraat, maar af en toe kan een getal verouderd zijn.

Feit is dat uitsluitend met totaal kalkloos water van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich manifesteert beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, waar de strikte scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een redelijk subjectieve waardering.

Zelf omrekenen hardheid Eethen

Berekening voor 10,36 dH, bij een veel voorkomend jaarverbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 10,36 dH x 180m3 = 33,19 kilogram kalk.

Is een waterontharder noodzakelijk in Eethen?

Praktisch iedereen beleeft volledig zacht kraanwater als weldadig en praktisch altijd smakelijk. Theemakers zoals het gekende Twinings raden zo zacht drinkwater aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Van tijd tot tijd formeert zich een vet-achtig residu aan de zijkant van mijn kop en op mijn thee – Wat is dat?

Gezien de geringe bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën loslaat, wat van tijd tot tijd een residu kan vormen. Dit bruinkleurige bezinksel komt in de regel voor in plaatsen met hard drinkwater. Dit kan flink gereduceerd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een gevoelige huid echter een belangrijker motief om een ontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Eethen is het dus uiterst zinvol om een waterontharder te plaatsen en zo de hardheid van 10,36 naar 0 Duitse hardheid graden terug te brengen.