i

Waterhardheid Europoort Rotterdam

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

4,98 dH. Dat is de hardheid van het drinkwater in Europoort Rotterdam. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. 1 dH wil zeggen dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in iedere 1000 liter water is. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalk.

Europoort Rotterdam maakt deel uit van de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Rotterdam.

Hardheid graadmeter

Kaart van place+Europoort Rotterdam+Rotterdam

"Review beoordeling: 9 uit 10"

Ruben - Rotterdam
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard kraanwater Europoort Rotterdam

De perceptie van een vastgestelde hardheid is ontegensprekelijk persoonlijk. U kunt -om een voorbeeld te geven- een hardheid van 4,98 Duitse graden "geen probleem" vinden en daarmee het boenen van de douchewand voor lief nemen.

Kraanwater van deze waterhardheid is in ieder geval geenszins risicovol voor de gezondheid*. Aan de andere kant is het een fabeltje dat water met een hardheid van 4,98 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals sommige drinkwatermaatschappijen zeggen. Het veroorzaakt per slot van rekening kalk in uw apparaten.

*Er is nog wel discussie over het verband tussen eczeem, en de hardheid van drinkwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot nog toe overigens geen onweerlegbare uitkomsten op.

Waterhardheid Europoort Rotterdam objectief vaststellen

Je kunt calcium en magnesium in drinkwater meten en dan weergeven in een vastgestelde maat. Bijvoorbeeld de genoemde 4,98 dH in Europoort Rotterdam**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke observatie. Er bestaan overzichten met dergelijke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. Door de bank genomen zijn die metingen juist, maar incidenteel kan een meting niet meer actueel zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met volledig kalkvrij drinkwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich vormt vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, waar de exacte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een behoorlijk subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Europoort Rotterdam

Rekensom voor 4,98 dH, bij een middelmatig jaarverbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder zinvol in Europoort Rotterdam?

Zacht drinkwater wordt praktisch altijd als behaaglijk ervaren. Theeproducenten zoals het Engelse Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht leidingwater aan voor de beste Engelse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Zo nu en dan ontwikkelt zich een olieachtig residu aan de zijkant van mijn theeglas en op mijn thee – Hoe kan dat?

Door de minimale bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee essentiële oliën loslaat, wat van tijd tot tijd een residu kan vormen. Dit bruinkleurige restant komt dikwijls voor in plaatsen met kalkrijk kraanwater. Dit kan fors verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijkere afweging om een waterontharder aan te schaffen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Europoort Rotterdam is het daarom in ieder geval nuttig om een waterontharder te installeren om op die manier de waterhardheid van 4,98 naar 0 Duitse graden te verminderen.