i

Waterhardheid gemeente Drimmelen, Noord-Brabant

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 7.90 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 10,70 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De grootste waterhardheid van alle woonplaatsen in de gemeentelijke agglomeratie Drimmelen komt op 7,90 dH en komt voor in Lage Zwaluwe. Met 7,90 dH is de hardheid van het leidingwater in Lage Zwaluwe het laagst. De waterhardheid zal mogelijk voor iedere stad flink uiteenlopen of zelfs veranderen na verloop van tijd.

Drimmelen is een naar verhouding kleine gemeente die bestaat uit 7 plaatsen. Drimmelen bevindt zich in de provincie Noord-Brabant.

Verder op deze pagina vindt u een index met plaatsen in Drimmelen om de hardheid van het water daar te meten.

Vaststelling waterhardheid drinkwater in de gemeente Drimmelen

Één dH wil zeggen dat de concentratie kalkvormende deeltjes 17,8 gram in elke kuub water is.

Becijfering voor 7,90 dH, bij een doorsnee jaarverbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 7,90 dH x 180m3 = 25,31 kilogram kalkdeeltjes.

Waterhardheid per plaats in Drimmelen

De meest omvangrijke plaats in Drimmelen is Made met het aantal van 11.835 mensen. De hardheid daar is door de bank genomen 7,90 dH. Dan komt Terheijden met het aantal van 6.320 inwoners. De waterhardheid hier is door de bank genomen 7,90 dH. De top drie wordt gecompleteerd door Lage Zwaluwe met 4.155 inwoners en een hardheid van 7,90 dH.

De minst omvangrijke plaats is Zevenbergschen Hoek met het aantal van 0 mensen. Hier is de waterhardheid gemiddeld 7,90 dH.

Meten van de waterhardheid in Drimmelen

Waar de exacte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is een vrij persoonlijke beoordeling. Het staat vast dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich vormt beginnend vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte)*.

* Je kunt de mineralen in drinkwater meten en dan uitdrukken in deze vastgestelde grootheid.