i

Waterhardheid gemeente Midden-Delfland, Zuid-Holland

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het, door uw leidingwatermaatschappij, geproduceerde water in de gemeente Midden-Delfland bedraagt minimaal zo'n 4,98 Duitse graden. De waterhardheid kan overigens per stad flink verschillen en soms ook veranderen na enige tijd.

Midden-Delfland is een redelijk kleine gemeente met totaal 3 plaatsen. Midden-Delfland bevindt zich in de provincie Zuid-Holland.

Later op deze pagina vindt u een index van plaatsen in Midden-Delfland om de hardheid van het water ter plekke te testen.

Top 3 plaatsen in Midden-Delfland

Berekening waterhardheid kraanwater in de gemeente Midden-Delfland

dH (Deutsche Härte) is een schaal waarbij iedere graad staat voor 17,8 gram kalkaanslag per m3 kraanwater.

Rekensom voor 4,98 dH, bij een veel voorkomend jaarlijks verbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkdeeltjes.

Waterhardheid per plaats in Midden-Delfland

De grootste plaats in Midden-Delfland is Den Hoorn met het aantal van 7.235 inwonenden. De hardheid ter plekke is door de bank genomen 4,98 dH. Daarna komt Maasland met een inwonertal van 6.495 burgers. De waterhardheid hier is gemiddeld 4,98 dH. De top drie wordt aangevuld door Schipluiden met 4.520 mensen en een waterhardheid van 4,98 dH.

De minst omvangrijke plaats is Schipluiden met het aantal van 4.520 inwoners. Hier is de waterhardheid door de bank genomen 4,98 dH.

Testen van de waterhardheid in Midden-Delfland

Waar de exacte grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is een persoonlijke waardering. Vast staat dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich begint te vormen beginnend vanaf een waterhardheid van 2,7 dH*.

* Je kunt kalkvormende deeltjes in water bepalen en vervolgens weergeven in deze vastgestelde maateenheid.