i

Waterhardheid Gouderak

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het water in Gouderak heeft een waterhardheid van minimaal 4,98 Duitse graden. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad waterhardheid komt overeen met 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes in elke m3 water. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkdeeltjes.

Gouderak is een kleine woonplaats met 2.475 inwonenden. Gouderak bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Krimpenerwaard.

Waterhardheid meter

Kaart van place+Gouderak+Krimpenerwaard

"Review beoordeling: 9 uit 10"

Jolanda - Krimpen aan de Lek
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke waarneming tamelijk hard leidingwater Gouderak

Sommige mensen kunnen een waterhardheid van 4,98 Duitse graden "acceptabel" vinden. De ervaring van de bepaalde hardheid is in ieder geval subjectief. Wat vindt u van het schrobben van de badkamer?.

Drinkwater van deze waterhardheid is in elk geval niet schadelijk voor het lichaam*. Desalniettemin is het niet waar dat een waterhardheid van 4,98 dH zacht leidingwater is, zoals sommige watermaatschappijen zeggen. Het leidt per slot van rekening tot kalk in uw apparaten.

*Er is wel verwarring over de context van eczeem, en hard leidingwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken leverden tot nog toe overigens geen duidelijke conclusies op.

Waterhardheid Gouderak waardevrij testen

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in leidingwater vaststellen en vervolgens uitdrukken in een vastgestelde grootheid. Bijvoorbeeld de geconcludeerde 4,98 dH in Gouderak**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijke uitspraak. Er zijn reeksen met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Meestal zijn die metingen correct, maar incidenteel kan een waarde verouderd zijn.

Feit is dat uitsluitend met kalkloos water van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich gaat afzetten beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar de scherpe grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een nogal persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Gouderak

Rekensom voor 4,98 dH, bij een veel voorkomend jaarverbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder essentieel in Gouderak?

Onthard drinkwater wordt over het algemeen als comfortabel ervaren. Theeproducenten zoals het eeuwenoude Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de ultieme Britse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Van tijd tot tijd ontwikkelt zich een olieachtig residu tegen de wand van mijn kop en op mijn thee – Wat is dat?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten loslaat, wat soms een bezinksel kan vormen. Dit bruine bezinksel komt in het algemeen voor in gebieden met kalkrijk kraanwater. Dit kan beduidend gereduceerd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een gevoelige huid echter een belangrijker motief om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Gouderak is het dus beslist nuttig om een waterontharder te plaatsen om vervolgens de waterhardheid van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden te reduceren.