i

Waterhardheid Hardinxveld-Giessendam

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

4,98 dH. Zo hard is het drinkwater in Hardinxveld-Giessendam minimaal. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. 1 dH staat voor 17,8 gram kalkaanslag-vormende deeltjes in elke 1000 liter water. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

Desondanks kan het water op uw postcode nogal verschillen. De grootste hardheid in Hardinxveld-Giessendam is 9,41 dH. Dit is te kwalificeren als behoorlijk hard water.

Hardinxveld-Giessendam telt 17.725 inwonenden. Het is een redelijk kleine woonplaats. Hardinxveld-Giessendam is onderdeel van de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Waterhardheid meter

Kaart van place+Hardinxveld-Giessendam+Hardinxveld-Giessendam

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Janneke - Moerkapelle
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard leidingwater Hardinxveld-Giessendam

Sommige mensen kunnen waterhardheid van 4,98 dH "heel gewoon" vinden. De perceptie van een gegeven waterhardheid is klaarblijkelijk subjectief. Wat vindt u van het schrobben van de glazen douchewand?.

Drinkwater met deze hardheid is in elk geval geenszins risicovol voor mens of dier*. Evenwel is het onzin dat een waterhardheid van 4,98 dH zacht drinkwater is, zoals enkele drinkwaterbedrijven verkondigen. Het leidt tenslotte tot een verkalkte badkamer.

*Er is wel verwarring over het verband tussen eczeem, en de hardheid van leidingwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies brachten overigens geen heldere conclusies op.

Hardheid Hardinxveld-Giessendam waardevrij testen

Je kunt de aanwezigheid van kalkvormende deeltjes in kraanwater meten en dan aanduiden in een vastgestelde meeteenheid. Zoals de eerder aangeduide 4,98 dH in Hardinxveld-Giessendam**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijke uitspraak. Er zijn lijsten met zulke getallen voor elke Nederlandse plaats. In het algemeen zijn die metingen accuraat, maar nu en dan kan een getal verouderd zijn.

Het is duidelijk dat alleen met volledig zacht kraanwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag tot het verleden behoort. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich laat zien startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar precies de strikte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een betrekkelijk persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Hardinxveld-Giessendam

Calculatie voor 4,98 dH, bij een modaal jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Hardinxveld-Giessendam?

Een ieder beleeft volledig kalkvrij water als comfortabel en praktisch altijd smakelijk. Theeproducenten zoals het overzeese Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de beste Britse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Van tijd tot tijd ontwikkelt zich een olieachtig overblijfsel aan de zijkant van mijn mok en in mijn thee – Hoe kan dit?

Door de minimale bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee essentiële oliën afscheidt, wat zo nu en dan een overblijfsel kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige residu komt normaliter voor in regio’s met hard leidingwater. Dit kan aanmerkelijk verminderd worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of eczeem echter een belangrijkere aanmoediging om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Hardinxveld-Giessendam is het zodoende absoluut nuttig om een waterontharder te installeren om op die manier de hardheid van 4,98 naar 0 dH te reduceren.