i

Waterhardheid Hekelingen

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

4,98 dH. Dat is de waterhardheid van het water in Hekelingen. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een bereik waarbij elke graad neerkomt op 17,8 gram kalk in elke kuub leidingwater. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkdeeltjes.

Hekelingen is een kleine woonplaats met 1.355 inwonenden. Hekelingen bevindt zich in de gemeente Nissewaard. Deze bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland.

Hardheid maatstaf

Kaart van place+Hekelingen+Nissewaard

"Review beoordeling: 9 uit 10"

A.M. Wale - van Geel - Zuidland
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke waarneming tamelijk hard drinkwater Hekelingen

Men kan hardheid van 4,98 dH wellicht "geen probleem" vinden. De indruk van de gegeven waterhardheid is klaarblijkelijk persoonlijk. Wat vindt u van het boenen van de glazen douchewand?.

Kraanwater van deze hardheid is in elk geval niet nadelig voor mens of dier*. Nochtans is het onzin dat water van 4,98 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals enkele leidingwatermaatschappijen verkondigen. Het leidt tenslotte tot een verkalkte badkamer.

*Er is nog wel verwarring over de relatie tussen eczeem, en de hardheid van kraanwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies brachten voorlopig overigens geen ontegensprekelijke conclusies op.

Waterhardheid Hekelingen objectief meten

Je kunt kalkdeeltjes in drinkwater testen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde maat. Zoals de geconcludeerde 4,98 dH in Hekelingen**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde observatie. Er bestaan lijsten met dergelijke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. Vaak zijn die metingen juist, maar zo nu en dan kan een getal verouderd zijn.

Het staat vast dat uitsluitend met onthard drinkwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich laat zien vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar de exacte grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een tamelijk subjectieve beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Hekelingen

Becijfering voor 4,98 dH, bij een veel voorkomend jaarlijks verbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

Is een waterontharder essentieel in Hekelingen?

Iedereen ervaart volledig onthard drinkwater als prettig en praktisch altijd smakelijk. Theeproducenten zoals het gekende Twinings bevelen zo zacht drinkwater aan voor de beste Britse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Zo nu en dan formeert zich een vet-achtig overblijfsel tegen de wand van mijn beker en in mijn thee – Hoe kan dit?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten loslaat, wat soms een overblijfsel kan formeren. Dit bruinkleurige residu komt in het algemeen voor in plaatsen met hard water. Dit kan beduidend teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een kwetsbare huid echter een belangrijkere stimulans om een ontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Hekelingen is het dus duidelijk nuttig om een waterontharder te plaatsen om op die manier de waterhardheid van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden terug te dringen.