i

Waterhardheid Kinderdijk

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

4,98 Duitse graden. Zo hard is het water in Kinderdijk minimaal. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een schaal waarbij iedere graad zorgt voor 17,8 gram kalk per 1000 liter leidingwater. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Desondanks kan het kraanwater op uw postcode behoorlijk afwijken. De grootste hardheid in Kinderdijk is 9,41 dH. Dit komt neer op behoorlijk hard water.

Kinderdijk is een kleine woonplaats met 830 inwonenden. Kinderdijk bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Molenwaard.

Hardheid maatstaf

Kaart van place+Kinderdijk+Molenwaard

"Review beoordeling: 8 uit 10"

fam van Kampen - Lisse
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Kinderdijk

Sommige mensen kunnen hardheid van 4,98 dH "prima" vinden. De ervaring van de gegeven waterhardheid is klaarblijkelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schrobben van de douchekranen?.

Drinkwater van deze waterhardheid is in elk geval geenszins riskant voor het lichaam*. Nochtans is het een verzinsel dat water met een hardheid van 4,98 Duitse graden zacht water is, zoals sommige kraanwatermaatschappijen vertellen. Het veroorzaakt immers kalk in uw apparaten.

*Er is verwarring over het verband tussen eczeem, en hard leidingwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot op heden overigens geen onomwonden conclusies op.

Waterhardheid Kinderdijk objectief duiden

Je kunt calcium en magnesium in water vaststellen en vervolgens weergeven in een vastgestelde grootheid. Zoals de geconcludeerde 4,98 dH in Kinderdijk**. Dat is een waardevrije en op wetenschap gebaseerde vaststelling. Er bestaan lijsten met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Over het geheel genomen zijn die metingen accuraat, maar incidenteel kan een meting niet meer actueel zijn.

Het is duidelijk dat uitsluitend met totaal onthard kraanwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) zich laat zien startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt de exacte overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een tamelijk persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid water Kinderdijk

Calculatie voor 4,98 dH, bij een middelmatig jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Is een waterontharder onmisbaar in Kinderdijk?

Onthard water wordt over het algemeen als comfortabel ervaren. Theeproducenten zoals het Engelse Twinings raden zo zacht drinkwater aan voor de lekkerste Britse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Zo nu en dan vormt zich een vet-achtig overblijfsel aan de zijkant van mijn kop en in mijn thee – Hoe kan dit?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliën loslaat, wat zo nu en dan een restant kan ontwikkelen. Dit bruine overblijfsel komt doorgaans voor in oorden met hard drinkwater. Dit kan flink teruggebracht worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een kwetsbare huid echter een belangrijkere overweging om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Kinderdijk is het daarom uiterst nuttig om een waterontharder te plaatsen om op die manier de waterhardheid van 4,98 naar 0 dH te verminderen.