i

Waterhardheid Linschoten

 • Zacht
  0
 • 7.50 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

7,50 dH. Zo hard is het kraanwater in Linschoten minimaal. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een bereik waarbij elke graad staat voor 17,8 gram kalkaanslag per kuub drinkwater. 7,50 dH x 17,8 gram x 180m3 = 24,03 kilogram kalkvormende deeltjes.

Desondanks kan het drinkwater op uw postcode aanzienlijk verschillen. De maximale waterhardheid in Linschoten is 0,00 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als water.

Linschoten is een kleine woonplaats met 3.730 inwoners. Linschoten is onderdeel van de gemeente Montfoort. Die hoort bij de centrale provincie Utrecht.

Waterhardheid maatstaf

Kaart van place+Linschoten+Montfoort

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Part 2 Hairstyling - Linschoten
Bekijk alle recensies uit Utrecht
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard kraanwater Linschoten

U kunt waterhardheid van 7,50 Duitse graden misschien "heel gewoon" vinden. De ontvangst van een vastgestelde hardheid is ontegensprekelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het ontkalken van de glazen douchewand?.

Water van deze hardheid is in ieder geval geenszins schadelijk voor mens of dier*. Echter, het is onzin dat water van 7,50 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals sommige kraanwatermaatschappijen zeggen. Het veroorzaakt immers kalk in uw apparaten.

*Er is nog wel verwarring over de context van eczeem, en hard drinkwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies leverden tot op heden overigens geen heldere uitkomsten op.

Hardheid Linschoten waardevrij meten

Je kunt de mineralen in drinkwater testen en vervolgens uitdrukken in een vastgestelde eenheid. Bijvoorbeeld de genoemde 7,50 dH in Linschoten**. Dat is een feitelijke en op wetenschap gebaseerde uitspraak. Er bestaan tabellen met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Vaak zijn die correct, maar soms kan een meting zijn verouderd.

Het is duidelijk dat alleen met volledig zacht drinkwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich begint te vormen vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, op welk punt de strikte grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een tamelijk persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid Linschoten

Berekening voor 7,50 dH, bij een doorsnee jaarlijks verbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 7,50 dH x 180m3 = 24,03 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Linschoten?

Praktisch iedereen ondervindt volledig kalkvrij leidingwater als weldadig en doorgaans smakelijk. Theeproducenten zoals het Engelse Twinings bevelen zo zacht kraanwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals te lezen valt op Twinings.com:

Van tijd tot tijd formeert zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn mok en op mijn thee – Hoe kan dit?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee essentiële oliesoorten afscheidt, wat soms een residu kan formeren. Dit bruinkleurige restant komt dikwijls voor in oorden met kalkrijk kraanwater. Dit kan fors verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of eczeem echter een belangrijkere reden om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Linschoten is het zodoende zonder twijfel zinnig om een waterontharder te plaatsen en vervolgens de waterhardheid van 7,50 naar 0 dH te reduceren.