i

Waterhardheid Maassluis

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De waterhardheid van het kraanwater in Maassluis is om en nabij de 4,98 dH. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad wil zeggen 17,8 gram kalk in elke kuub water. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Maassluis is een naar verhouding grote woonplaats met 31.990 inwoners. Maassluis ligt in de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Maassluis.

Waterhardheid kwalificering

Kaart van place+Maassluis+Maassluis

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Willem steenvoorden - Noordwijkerhout
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard water Maassluis

De perceptie van een gegeven waterhardheid is zeer persoonlijk. Men kan zo een hardheid van 4,98 Duitse graden "geen probleem" vinden en dus het schoonmaken van de tegels accepteren.

Kraanwater met deze hardheid is in elk geval geenszins schadelijk voor het lichaam*. Desalniettemin is het een verzinsel dat water van 4,98 dH zacht leidingwater is, zoals enkele drinkwatermaatschappijen zeggen. Het leidt per slot van rekening tot kalkaanslag.

*Er is nog wel verwarring over de relatie tussen eczeem, en leidingwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot op heden overigens geen sterke uitkomsten op.

Waterhardheid Maassluis objectief vaststellen

Je kunt de mineralen in water meten en dan weergeven in een bepaalde grootheid. Bijvoorbeeld de geconcludeerde 4,98 Duitse graden in Maassluis**. Dat is een objectieve en op wetenschap gebaseerde uitspraak. Er bestaan overzichten met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die juist, maar af en toe kan een waarde niet meer correct zijn.

Het is duidelijk dat uitsluitend met onthard drinkwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) neerslaat beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, waar precies de scherpe grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een behoorlijk subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Maassluis

Rekensom voor 4,98 dH, bij een veel voorkomend jaarverbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Maassluis?

Een ieder beleeft volledig zacht kraanwater als behaaglijk en doorgaans smakelijk. Theeproducenten zoals het gekende Twinings raden zo zacht leidingwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Van tijd tot tijd ontwikkelt zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn mok en in mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee essentiële oliesoorten afscheidt, wat zo nu en dan een residu kan formeren. Dit bruinkleurige restant komt praktisch altijd voor in regio’s met hard drinkwater. Dit kan fors teruggebracht worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een droge huid echter een grotere motivatie om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de plaats Maassluis is het daarom beslist zinnig om een waterontharder te plaatsen om vervolgens de waterhardheid van 4,98 naar 0 Duitse graden te verminderen.