i

Waterhardheid Naaldwijk

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De minimale hardheid van het water in Naaldwijk is 4,98 Duitse graden. Dit geldt als tamelijk hard water. Één Duitse graad waterhardheid is goed voor 17,8 gram kalk per 1000 liter water. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Desondanks kan het kraanwater op uw postcode behoorlijk afwijken. De hoogste hardheid in Naaldwijk is 9,41 dH. Dit is te kwalificeren als behoorlijk hard water.

Naaldwijk biedt plaats aan 19.530 inwoners. Het is een betrekkelijk kleine woonplaats. Naaldwijk ligt in de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Westland.

Hardheid maatstaf

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard water Naaldwijk

De indruk van een vastgestelde waterhardheid is onbetwistbaar subjectief. Sommige mensen kunnen -om een voorbeeld te geven- een waterhardheid van 4,98 Duitse graden "acceptabel" vinden en dus het boenen van de douchekranen voor lief nemen.

Drinkwater van deze waterhardheid is in ieder geval niet een gevaar voor mens of dier*. Aan de andere kant is het een verzinsel dat water met een hardheid van 4,98 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals enkele leidingwatermaatschappijen zeggen. Het leidt immers tot kalk in de badkamer.

*Er is debat over de relatie tussen eczeem, en de hardheid van kraanwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies leverden tot nog toe overigens geen duidelijke uitkomsten op.

Hardheid Naaldwijk waardevrij testen

Je kunt calcium en magnesium in leidingwater vaststellen en dan uitdrukken in een bepaalde eenheid. Zoals de geconcludeerde 4,98 Duitse graden in Naaldwijk**. Dat is een objectieve en wetenschappelijk gefundeerde vaststelling. Er bestaan reeksen met dergelijke getallen voor elke Nederlandse plaats. Door de bank genomen zijn die metingen juist, maar soms kan een meting niet meer correct zijn.

Het is een feit dat alleen met volledig onthard drinkwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verleden tijd is. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich gaat afzetten startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt precies de scherpe scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een nogal persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid Naaldwijk

Berekening voor 4,98 dH, bij een veel voorkomend verbruik per jaar van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Naaldwijk?

Kalkvrij drinkwater wordt praktisch altijd als prettig beoordeeld. Theefabrikanten zoals het Engelse Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Zo nu en dan vormt zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn kopje en op mijn thee – Hoe kan dit?

Door de kleine bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliën loslaat, wat zo nu en dan een residu kan ontwikkelen. Dit bruine restant komt in de regel voor in gebieden met hard leidingwater. Dit kan fors teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een gevoelige huid echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Naaldwijk is het dus duidelijk zinvol om een waterontharder te plaatsen om zo de hardheid van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.