i

Waterhardheid Oost-Souburg

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6,38 dH
  HOOGSTE: 7,84 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De minimale waterhardheid van het water in Oost-Souburg is om en nabij de 6,38 Duitse graden. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een grootheid waarbij elke graad zorgt voor 17,8 gram kalkdeeltjes per 1000 liter drinkwater. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

Desondanks kan het water op uw postcode behoorlijk verschillen. De maximale hardheid in Oost-Souburg is 7,84 Duitse graden. Dit is tamelijk hard water.

Oost-Souburg biedt plaats aan 10.310 inwonenden. Het is een vrij kleine woonplaats. Oost-Souburg bevindt zich in de gemeente Vlissingen. Die hoort bij de zuidelijke provincie Zeeland.

Hardheid maat

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard water Oost-Souburg

Sommige mensen kunnen hardheid van 6,38 dH "prima" vinden. De ervaring van een gegeven hardheid is merkbaar persoonlijk. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de douchewand?.

Leidingwater van deze waterhardheid is in ieder geval geenszins risicovol voor de gezondheid*. Maar het is ook een verzinsel dat water met een hardheid van 6,38 Duitse graden zacht leidingwater is, zoals sommige watermaatschappijen zeggen. Het leidt per slot van rekening tot kalk in uw apparaten.

*Er is wel debat over de context van eczeem, en hard drinkwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten tot nog toe overigens geen onweerlegbare uitkomsten op.

Hardheid Oost-Souburg objectief testen

Je kunt calcium en magnesium in kraanwater bepalen en vervolgens aanduiden in een bepaalde meeteenheid. Zoals de beschreven 6,38 Duitse graden in Oost-Souburg**. Dat is een objectieve en op wetenschap gebaseerde uitspraak. Er zijn overzichten met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. Meestal zijn die metingen accuraat, maar nu en dan kan een waarde niet meer actueel zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat alleen met totaal zacht kraanwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich vormt al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar de exacte overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een nogal persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Oost-Souburg

Berekening voor 6,38 dH, bij een modaal verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in Oost-Souburg?

Iedereen beleeft volledig kalkvrij leidingwater als behaaglijk en doorgaans smakelijk. Theefabrikanten zoals het in 1706 opgerichte Twinings raden bijvoorbeeld zacht water aan voor de beste Britse thee, zoals ze schrijven op Twinings.com:

Van tijd tot tijd vormt zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn theeglas en in mijn thee – Hoe is dat mogelijk?

Gezien de minimale bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een aantal essentiële oliën loslaat, wat zo nu en dan een bezinksel kan ontwikkelen. Dit bruine residu komt doorgaans voor in streken met kalkrijk leidingwater. Dit kan beduidend teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijker motief om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Oost-Souburg is het derhalve duidelijk zinnig om een waterontharder te plaatsen om op die manier de waterhardheid van 6,38 naar 0 Duitse graden te verminderen.