i

Waterhardheid Papendrecht

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De waterhardheid van het drinkwater in Papendrecht is om en nabij de 4,98 dH. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één dH is 17,8 gram kalkdeeltjes in elke kuub water. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalk.

Papendrecht is een betrekkelijk grote woonplaats met 32.085 inwoners. Papendrecht bevindt zich in de gemeente Papendrecht. Deze hoort bij de westelijke provincie Zuid-Holland.

Waterhardheid indicator

Kaart van place+Papendrecht+Papendrecht

"Review beoordeling: 8 uit 10"

Vivian - Papendrecht
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard leidingwater Papendrecht

De ontvangst van een bepaalde hardheid is overduidelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Mensen kunnen -om een voorbeeld te geven- een waterhardheid van 4,98 Duitse graden "OK" vinden en het ontkalken van de kranen voor lief nemen.

Drinkwater met deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid*. Aan de andere kant is het een verzinsel dat water met een hardheid van 4,98 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals sommige leidingwaterbedrijven beweren. Het veroorzaakt per slot van rekening kalkaanslag.

*Er is wel verwarring over de context van eczeem, en de hardheid van drinkwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten voorlopig overigens geen onweerlegbare conclusies op.

Hardheid Papendrecht waardevrij vaststellen

Je kunt de aanwezigheid van kalkdeeltjes in water testen en dan aanduiden in een bepaalde maat. Zoals de genoemde 4,98 dH in Papendrecht**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijke vaststelling. Er zijn lijsten met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die metingen accuraat, maar af en toe kan een waarde niet meer correct zijn.

Het staat vast dat alleen met totaal zacht water van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag tot het verleden behoort. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich vormt beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, op welk punt precies de scherpe scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een redelijk persoonlijke waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water Papendrecht

Calculatie voor 4,98 dH, bij een gemiddeld jaarlijks verbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalk.

Hoe noodzakelijk is een waterontharder in Papendrecht?

Onthard kraanwater wordt doorgaans als behaaglijk beoordeeld. Theefabrikanten zoals het gekende Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de ultieme Britse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Af en toe ontwikkelt zich een vet-achtig bezinksel aan de zijkant van mijn kopje en in mijn thee – Hoe kan dat?

Door de geringe bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliën loslaat, wat soms een bezinksel kan formeren. Dit bruine restant komt over het algemeen voor in streken met kalkrijk kraanwater. Dit kan beduidend gereduceerd worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijkere overweging om een ontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Papendrecht is het derhalve duidelijk nuttig om een waterontharder te plaatsen en zo de hardheid van 4,98 naar 0 Duitse graden terug te brengen.