i

Waterhardheid Ravenswaaij

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.90 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 11,50 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De minimale hardheid van het water in Ravenswaaij ligt in de buurt van 4,90 dH. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water. 1 dH waterhardheid staat voor 17,8 gram kalkaanslag per 1000 liter water. 4,90 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,70 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Toch kan het drinkwater op uw postcode behoorlijk verschillen. De meest ongunstige hardheid in Ravenswaaij is 11,50 dH. Dit is behoorlijk hard water.

Ravenswaaij biedt plaats aan 405 inwonenden. Dit is een erg kleine woonplaats. Ravenswaaij bevindt zich in de gemeente Buren. Die bevindt zich in de oostelijke provincie Gelderland.

Waterhardheid indicator

Kaart van place+Ravenswaaij+Buren

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Jeanette - Asch
Bekijk alle recensies uit Gelderland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard drinkwater Ravenswaaij

De beleving van een vastgestelde waterhardheid is onmiskenbaar persoonlijk. Mensen kunnen -om een voorbeeld te geven- een waterhardheid van 4,90 dH "heel gewoon" vinden en daarmee het schrobben van de glazen douchewand accepteren.

Leidingwater van deze waterhardheid is in ieder geval niet nadelig voor mens of dier*. Dat daargelaten is het een verzinsel dat water met een hardheid van 4,90 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals sommige leidingwatermaatschappijen verkondigen. Het veroorzaakt per slot van rekening kalkaanslag op de douchewand.

*Er is wel verwarring over de samenhang van eczeem, en hard drinkwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten voorlopig overigens geen ondubbelzinnige uitkomsten op.

Waterhardheid Ravenswaaij waardevrij testen

Je kunt de aanwezigheid van kalkdeeltjes in leidingwater bepalen en dan weergeven in een vastgestelde maat. Zoals de genoemde 4,90 dH in Ravenswaaij**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke bepaling. Er bestaan tabellen met dergelijke getallen voor elke Nederlandse plaats. Over het geheel genomen zijn die metingen accuraat, maar soms kan een meting zijn verouderd.

Het is ontegenzeggelijk dat alleen met volledig kalkvrij drinkwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) neerslaat beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de exacte overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een vrij persoonlijke waardering.

Zelf omrekenen hardheid water Ravenswaaij

Becijfering voor 4,90 dH, bij een modaal jaarverbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,90 dH x 180m3 = 15,70 kilogram kalkdeeltjes.

Hoe noodzakelijk is een waterontharder in Ravenswaaij?

Zacht water wordt over het algemeen als behaaglijk beoordeeld. Theefabrikanten zoals het in 1706 opgerichte Twinings raden zo zacht kraanwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Zo nu en dan formeert zich een olieachtig bezinksel aan de zijkant van mijn mok en op mijn thee – Hoe kan dit?

Door de geringe bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën afscheidt, wat soms een bezinksel kan vormen. Dit bruinkleurige overblijfsel komt over het algemeen voor in streken met hard leidingwater. Dit kan aanzienlijk gereduceerd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of eczeem echter een belangrijkere motivering om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Ravenswaaij is het dus absoluut zinnig om een waterontharder te installeren om vervolgens de hardheid van 4,90 naar 0 Duitse graden te reduceren.