i

Waterhardheid Rhoon

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De minimale waterhardheid van het water in Rhoon bedraagt ongeveer 4,98 dH. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een maat waarbij elke graad staat voor 17,8 gram kalkdeeltjes in elke 1000 liter drinkwater. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalk.

Desondanks kan het leidingwater op uw postcode aanzienlijk verschillen. De meest ongunstige waterhardheid in Rhoon is 9,41 Duitse graden. Dit staat bekend als behoorlijk hard water.

Rhoon telt 15.200 inwoners. Het is een vrij kleine woonplaats. Rhoon bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Albrandswaard.

Waterhardheid maat

Kaart van place+Rhoon+Albrandswaard

"Review beoordeling: 9 uit 10"

Annemarie - Poortugaal
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard water Rhoon

Sommige mensen kunnen een hardheid van 4,98 dH misschien "acceptabel" vinden. De indruk van de gegeven waterhardheid is overduidelijk persoonlijk. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de kranen?.

Kraanwater met deze waterhardheid is in ieder geval geenszins riskant voor mens of dier*. Het is echter ook niet waar dat een waterhardheid van 4,98 dH zacht drinkwater is, zoals sommige watermaatschappijen verkondigen. Het veroorzaakt tenslotte kalk in uw apparaten.

*Er is wel discussie over de samenhang van eczeem, en hard leidingwater, ofwel kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden tot dusver overigens geen heldere conclusies op.

Waterhardheid Rhoon objectief vaststellen

Je kunt kalkdeeltjes in kraanwater testen en dan uitdrukken in een bepaalde grootheid. Bijvoorbeeld de geconcludeerde 4,98 dH in Rhoon**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijk gefundeerde uitspraak. Er bestaan tabellen met dergelijke waarden voor alle Nederlandse plaatsen. Meestal zijn die correct, maar nu en dan kan een waarde niet meer correct zijn.

Het is een feit dat alleen met volledig kalkvrij drinkwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag tot het verleden behoort. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich toont beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar precies de strikte scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een betrekkelijk subjectieve waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water Rhoon

Rekensom voor 4,98 dH, bij een veel gezien verbruik per jaar van 180.000 liter water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkdeeltjes.

Is een waterontharder onmisbaar in Rhoon?

Iedereen beleeft kalkvrij drinkwater als comfortabel en over het algemeen smakelijk. Theeproducenten zoals het eeuwenoude Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht water aan voor de ultieme Engelse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Af en toe vormt zich een olieachtig residu aan de zijkant van mijn beker en op mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën afscheidt, wat van tijd tot tijd een bezinksel kan formeren. Dit bruinkleurige overblijfsel komt praktisch altijd voor in streken met hard drinkwater. Dit kan flink verminderd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of een droge huid echter een belangrijkere beweegreden om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Rhoon is het dus absoluut nuttig om een waterontharder te installeren en op die manier de hardheid van 4,98 naar 0 Duitse graden terug te brengen.