i

Waterhardheid 's-Graveland

 • Zacht
  0
 • 6.00 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het water in 's-Graveland kenmerkt zich door een minimale waterhardheid van ongeveer 6,00 Duitse graden. Dit noemen we tamelijk hard water. 1 dH wil zeggen dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in elke kuub water is. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Desondanks kan het water op uw postcode behoorlijk afwijken. De hoogste hardheid in 's-Graveland is 0,00 Duitse graden. Dit komt neer op water.

's-Graveland biedt plaats aan 1.245 inwonenden. Het is een kleine woonplaats. 's-Graveland ligt in de westelijke provincie Noord-Holland in de gemeente Wijdemeren.

Waterhardheid meter

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard kraanwater 's-Graveland

Sommige mensen kunnen hardheid van 6,00 Duitse graden misschien "normaal" vinden. De betekenis van een gegeven hardheid is klaarblijkelijk subjectief. Wat vindt u van het ontkalken van de kranen?.

Leidingwater met deze hardheid is in elk geval niet slecht voor mens of dier*. Evenwel is het niet waar dat water met een hardheid van 6,00 Duitse graden zacht kraanwater is, zoals sommige leidingwaterbedrijven zeggen. Het veroorzaakt per slot van rekening kalkaanslag.

*Er is discussie over de context van eczeem, en hard leidingwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies leverden tot op heden overigens geen overduidelijke uitkomsten op.

Waterhardheid 's-Graveland waardevrij bepalen

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in leidingwater meten en vervolgens uitdrukken in een bepaalde meeteenheid. Bijvoorbeeld de eerder aangeduide 6,00 dH in 's-Graveland**. Dat is een feitelijke en op wetenschap gebaseerde uitspraak. Er zijn overzichten met zulke waarden voor elke Nederlandse plaats. Door de bank genomen zijn die metingen accuraat, maar soms kan een waarde niet meer correct zijn.

Het is een feit dat alleen met volledig zacht drinkwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich manifesteert startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar precies de exacte overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een subjectieve beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water 's-Graveland

Rekensom voor 6,00 dH, bij een gemiddeld jaarlijks verbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Hoe onmisbaar is een waterontharder in 's-Graveland?

Onthard leidingwater wordt over het algemeen als behaaglijk ervaren. Theemakers zoals het gekende Twinings raden bijvoorbeeld zacht kraanwater aan voor de ultieme Britse thee, zoals ze schrijven op hun website:

Zo nu en dan vormt zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn theeglas en in mijn thee – Wat is dit?

Door de kleine bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliesoorten afscheidt, wat soms een restant kan vormen. Dit bruinkleurige residu komt normaal gesproken voor in streken met kalkrijk water. Dit kan aanmerkelijk verminderd worden met het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of eczeem echter een belangrijker motief om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats 's-Graveland is het daarom duidelijk zinnig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van 6,00 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.