i

Waterhardheid 's-Gravenzande

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het leidingwater in 's-Gravenzande heeft een minimale waterhardheid van plus minus 4,98 dH. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een maat waarbij elke graad zorgt voor 17,8 gram kalk per m3 drinkwater. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Let wel, het water op uw postcode kan nogal verschillen. De hoogste hardheid in 's-Gravenzande is 9,41 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als behoorlijk hard water.

's-Gravenzande biedt plaats aan 20.445 inwoners. Dit is een vrij kleine woonplaats. 's-Gravenzande hoort bij de gemeente Westland. Die hoort bij de westelijke provincie Zuid-Holland.

Waterhardheid indicator

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard leidingwater 's-Gravenzande

U kunt hardheid van 4,98 dH wellicht "heel gewoon" vinden. De betekenis van een bepaalde waterhardheid is overduidelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schoonmaken van de douchekranen?.

Drinkwater met deze waterhardheid is in ieder geval geenszins risicovol voor mens of dier*. Echter, het is onzin dat een waterhardheid van 4,98 dH zacht drinkwater is, zoals sommige drinkwaterbedrijven beweren. Het leidt tenslotte tot kalk in uw apparaten.

*Er is nog verwarring over de context van eczeem, en de hardheid van kraanwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies brachten voorlopig overigens geen overduidelijke uitkomsten op.

Waterhardheid 's-Gravenzande waardevrij testen

Je kunt de mineralen in leidingwater vaststellen en vervolgens uitdrukken in een bepaalde eenheid. Bijvoorbeeld de beschreven 4,98 dH in 's-Gravenzande**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde observatie. Er zijn lijsten met dergelijke waarden voor elke Nederlandse plaats. In de meeste gevallen zijn die metingen correct, maar incidenteel kan een meting zijn verouderd.

Het is ontegenzeggelijk dat uitsluitend met totaal onthard leidingwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag tot het verleden behoort. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich begint te vormen beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een nogal subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water 's-Gravenzande

Becijfering voor 4,98 dH, bij een veel voorkomend jaarverbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalk.

Hoe nuttig is een waterontharder in 's-Gravenzande?

Een ieder beleeft zacht leidingwater als prettig en doorgaans smakelijk. Theemakers zoals het gekende Twinings raden zo zacht kraanwater aan voor de beste Engelse thee, zoals ze schrijven op hun website:

Soms vormt zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn mok en in mijn thee – Wat is dat?

Gezien de geringe bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee essentiële oliesoorten afscheidt, wat soms een restant kan ontwikkelen. Dit bruine overblijfsel komt gewoonlijk voor in oorden met hard water. Dit kan flink teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of een gevoelige huid echter een belangrijkere aanmoediging om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats 's-Gravenzande is het daarom duidelijk zinnig om een waterontharder te plaatsen en op die manier de waterhardheid van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden terug te dringen.