i

Waterhardheid 's-Heer Abtskerke

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6,38 dH
  HOOGSTE: 7,84 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

6,38 Duitse graden. Zo hard is het drinkwater in 's-Heer Abtskerke minimaal. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad wil zeggen dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in iedere m3 water is. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag.

Desondanks kan het drinkwater op uw postcode nogal verschillen. De maximale waterhardheid in 's-Heer Abtskerke is 7,84 dH. Dit geldt als tamelijk hard water.

's-Heer Abtskerke is een kleine woonplaats met 515 inwoners. 's-Heer Abtskerke maakt deel uit van de zuidelijke provincie Zeeland in de gemeente Borsele.

Hardheid maatstaf

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard water 's-Heer Abtskerke

De waarneming van een bepaalde waterhardheid is erg onderhevig aan persoonlijke waarneming. Iemand kan zo een waterhardheid van 6,38 Duitse graden "OK" vinden en dus het ontkalken van de douchekranen aanvaarden.

Leidingwater van deze hardheid is in elk geval niet nadelig voor mens of dier*. Desalniettemin is het een fabeltje dat een waterhardheid van 6,38 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals enkele kraanwaterbedrijven verkondigen. Het leidt immers tot een verkalkte badkamer.

*Er is nog wel verwarring over de samenhang van eczeem, en drinkwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Onderzoeken leverden tot nog toe overigens geen ontegenzeggelijke uitkomsten op.

Waterhardheid 's-Heer Abtskerke objectief testen

Je kunt calcium en magnesium in drinkwater testen en vervolgens uitdrukken in een bepaalde eenheid. Zoals de genoemde 6,38 dH in 's-Heer Abtskerke**. Dat is een feitelijke en op wetenschap gebaseerde vaststelling. Er bestaan lijsten met dergelijke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. In de meeste gevallen zijn die metingen juist, maar nu en dan kan een waarde verouderd zijn.

Het is ontegenzeggelijk dat uitsluitend met volledig kalkloos kraanwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) zich begint te vormen startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt precies de scherpe grens ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een betrekkelijk subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water 's-Heer Abtskerke

Berekening voor 6,38 dH, bij een veel voorkomend jaarlijks verbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalk.

Is een waterontharder essentieel in 's-Heer Abtskerke?

Onthard water wordt over het algemeen als weldadig ervaren. Theeproducenten zoals het Engelse Twinings bevelen bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals te lezen valt op hun website:

Van tijd tot tijd vormt zich een vet-achtig bezinksel tegen de wand van mijn beker en op mijn thee – Hoe kan dit?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten loslaat, wat zo nu en dan een residu kan formeren. Dit bruine overblijfsel komt over het algemeen voor in streken met hard kraanwater. Dit kan fors gereduceerd worden door de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een droge huid echter een belangrijker motief om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats 's-Heer Abtskerke is het zodoende duidelijk nuttig om een waterontharder te plaatsen en vervolgens de waterhardheid van 6,38 naar 0 Duitse graden te reduceren.