i

Waterhardheid Serooskerke (Serooskerke (Schouwen-Duiveland))

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6,38 dH
  HOOGSTE: 7,84 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het water in Serooskerke (Serooskerke (Schouwen-Duiveland)) kenmerkt zich door een minimale waterhardheid van 6,38 dH. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. Één dH waterhardheid wil zeggen dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in iedere 1000 liter water is. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

Let wel, het drinkwater op uw postcode kan aanzienlijk afwijken. De meest ongunstige hardheid in Serooskerke (Serooskerke (Schouwen-Duiveland)) is 7,84 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als tamelijk hard water.

Serooskerke biedt plaats aan 300 inwonenden. Dit is een kleine woonplaats. Serooskerke ligt in de zuidelijke provincie Zeeland in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Hardheid kwalificering

Kaart van place+Serooskerke+Schouwen-Duiveland

"Review beoordeling: 10 uit 10"

B - en - B - Burgh-Haamstede
Bekijk alle recensies uit Zeeland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard drinkwater Serooskerke

De indruk van een bepaalde waterhardheid is kennelijk persoonlijk. Mensen kunnen -om een voorbeeld te geven- een waterhardheid van 6,38 dH "normaal" vinden en daarmee het schrobben van de glazen douchewand aanvaarden.

Leidingwater met deze hardheid is in ieder geval geenszins risicovol voor de gezondheid*. Hoe dan ook is het een verzinsel dat water van 6,38 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals enkele watermaatschappijen verkondigen. Het veroorzaakt tenslotte kalkafzetting.

*Er is nog wel discussie over de context van eczeem, en drinkwater, ofwel leidingwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Onderzoeken brachten tot op heden overigens geen ontegensprekelijke uitkomsten op.

Hardheid Serooskerke waardevrij bepalen

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in leidingwater vaststellen en vervolgens aanduiden in een bepaalde meeteenheid. Zoals de genoemde 6,38 Duitse graden in Serooskerke**. Dat is een objectieve en wetenschappelijke uitspraak. Er bestaan overzichten met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. In het algemeen zijn die correct, maar af en toe kan een meting door de actualiteit zijn achterhaald.

Het is een feit dat alleen met totaal kalkloos leidingwater van 0 Duitse graden het ontstaan van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich laat zien startend bij een waterhardheid van 2,7 dH (Deutsche Härte).

Maar, waar de strikte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een vrij persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Serooskerke

Becijfering voor 6,38 dH, bij een gemiddeld verbruik per jaar van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Hoe nuttig is een waterontharder in Serooskerke?

Onthard leidingwater wordt over het algemeen als prettig beoordeeld. Theeproducenten zoals het eeuwenoude Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Van tijd tot tijd ontwikkelt zich een olieachtig bezinksel tegen de wand van mijn kopje en in mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Door de kleine bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliën afscheidt, wat af en toe een residu kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige restant komt in het algemeen voor in regio’s met kalkrijk leidingwater. Dit kan beduidend teruggebracht worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijkere aanmoediging om een waterontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Serooskerke is het daarom zeker zinvol om een waterontharder te plaatsen om vervolgens de hardheid van het water van 6,38 naar 0 dH te verminderen.