i

Waterhardheid Stad aan 't Haringvliet

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De minimale hardheid van het drinkwater in Stad aan 't Haringvliet is ongeveer 4,98 dH. Dit geldt als tamelijk hard water. 1 dH betekent dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in iedere 1000 liter water is. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkdeeltjes.

Desondanks kan het kraanwater op uw postcode nogal verschillen. De hoogste waterhardheid in Stad aan 't Haringvliet is 9,41 Duitse graden. Dit is te kwalificeren als behoorlijk hard water.

Stad aan 't Haringvliet telt 1.355 inwoners. Dit is een kleine woonplaats. Stad aan 't Haringvliet bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Waterhardheid maatstaf

Kaart van place+Stad aan 't Haringvliet+Goeree-Overflakkee

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Fam. Boerema - Middelharnis
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke ervaring tamelijk hard leidingwater Stad aan 't Haringvliet

Iemand kan hardheid van 4,98 Duitse graden misschien "aanvaardbaar" vinden. De beleving van een bepaalde hardheid is onbetwistbaar subjectief. Wat vindt u van het (schoon)poetsen van de tegels in de badkamer?.

Leidingwater met deze waterhardheid is in elk geval geenszins schadelijk voor mens of dier*. Evenwel is het een verzinsel dat water van 4,98 dH zacht leidingwater is, zoals enkele watermaatschappijen zeggen. Het leidt immers tot een verkalkte badkamer.

*Er is wel discussie over de relatie tussen eczeem, en hard drinkwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies brachten tot nu toe overigens geen ontegensprekelijke conclusies op.

Waterhardheid Stad aan 't Haringvliet waardevrij meten

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in kraanwater bepalen en dan weergeven in een bepaalde maat. Bijvoorbeeld de eerder aangeduide 4,98 Duitse graden in Stad aan 't Haringvliet**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijke uitspraak. Er zijn overzichten met zulke metingen voor alle Nederlandse plaatsen. Vaak zijn die metingen accuraat, maar af en toe kan een getal niet meer correct zijn.

Feit is dat uitsluitend met volledig kalkvrij kraanwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag verdwenen is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich vormt al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt precies de scherpe scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een vrij persoonlijke beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid Stad aan 't Haringvliet

Becijfering voor 4,98 dH, bij een middelmatig jaarverbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Hoe essentieel is een waterontharder in Stad aan 't Haringvliet?

Onthard water wordt praktisch altijd als weldadig beoordeeld. Theemakers zoals het Britse Twinings bevelen zo zacht drinkwater aan voor de ultieme Britse thee, zoals u kunt lezen op hun website:

Soms vormt zich een vet-achtig residu tegen de wand van mijn kopje en in mijn thee – Hoe kan dit?

Door de minimale bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een aantal essentiële oliën loslaat, wat soms een residu kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige restant komt praktisch altijd voor in streken met kalkrijk water. Dit kan aanmerkelijk verminderd worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een droge huid echter een belangrijker motief om een ontharder aan te schaffen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Stad aan 't Haringvliet is het daarom absoluut zinvol om een waterontharder te plaatsen om zo de hardheid van 4,98 naar 0 Duitse graden te verminderen.