i

Waterhardheid Vlissingen

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6,38 dH
  HOOGSTE: 7,84 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

6,38 Duitse graden. Dat is de minimale waterhardheid van het drinkwater in Vlissingen. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. 1 dH waterhardheid wil zeggen dat de concentratie kalkvormende deeltjes deeltjes 17,8 gram in elke m3 water is. 6,38 dH x 17,8 gram x 180m3 = 20,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

Desondanks kan het water op uw postcode aanzienlijk afwijken. De maximale hardheid in Vlissingen is 7,84 dH. Dit geldt als tamelijk hard water.

Vlissingen is een naar verhouding grote woonplaats met 33.600 inwonenden. Vlissingen bevindt zich in de gemeente Vlissingen. Deze bevindt zich in de zuidelijke provincie Zeeland.

Waterhardheid maat

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke waarneming tamelijk hard water Vlissingen

Mensen kunnen een hardheid van 6,38 dH wellicht "OK" vinden. De gewaarwording van de gegeven waterhardheid is in ieder geval persoonlijk. Wat vindt u van het ontkalken van de douchewand?.

Drinkwater van deze hardheid is in elk geval niet een gevaar voor het lichaam*. Dat daargelaten is het een fabeltje dat water van 6,38 dH zacht kraanwater is, zoals sommige leidingwaterbedrijven vertellen. Het leidt immers tot kalkaanslag op de douchewand.

*Er is debat over de correlatie van eczeem, en kraanwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalk-vormende deeltjes. Studies brachten tot nog toe overigens geen onomwonden uitkomsten op.

Hardheid Vlissingen waardevrij testen

Je kunt de aanwezigheid van de mineralen in leidingwater bepalen en vervolgens aanduiden in een vastgestelde meeteenheid. Bijvoorbeeld de beschreven 6,38 Duitse graden in Vlissingen**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijke bepaling. Er zijn reeksen met dergelijke waarden voor elke Nederlandse plaats. Meestal zijn die accuraat, maar incidenteel kan een waarde zijn verouderd.

Het is ontegenzeggelijk dat uitsluitend met totaal onthard drinkwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (dus kalkaanslag) zich vormt beginnend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, op welk punt precies de exacte afbakening ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is nogmaals een redelijk persoonlijke waardering.

Zelf uitrekenen hardheid water Vlissingen

Becijfering voor 6,38 dH, bij een middelmatig verbruik per jaar van 180 m3 water:
17,8 gram x 6,38 dH x 180m3 = 20,44 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder essentieel in Vlissingen?

Kalkvrij drinkwater wordt over het algemeen als comfortabel beoordeeld. Theefabrikanten zoals het eeuwenoude Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de ultieme Engelse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Van tijd tot tijd ontwikkelt zich een olieachtig restant aan de zijkant van mijn mok en in mijn thee – Hoe is dit mogelijk?

Gezien de minimale bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee een paar essentiële oliën loslaat, wat zo nu en dan een bezinksel kan ontwikkelen. Dit bruine overblijfsel komt in de regel voor in plaatsen met kalkrijk water. Dit kan flink teruggebracht worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of een droge huid echter een grotere motivatie om een ontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de woonplaats Vlissingen is het daarom uiterst zinnig om een waterontharder te installeren om zo de hardheid van het leidingwater van 6,38 naar 0 Duitse hardheid graden te reduceren.