i

Waterhardheid Vondelingenplaat Rotterdam

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

De minimale hardheid van het water in Vondelingenplaat Rotterdam is ongeveer 4,98 Duitse graden. Dit houdt in dat uw water tamelijk hard is. dH (Deutsche Härte) is een schaal waarbij iedere graad neerkomt op 17,8 gram kalk in elke m3 drinkwater. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Let wel, het drinkwater op uw postcode kan nogal afwijken. De meest ongunstige hardheid in Vondelingenplaat Rotterdam is 9,41 dH. Dit geldt als behoorlijk hard water.

Vondelingenplaat Rotterdam is onderdeel van de gemeente Rotterdam. Die bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland.

Waterhardheid maat

Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke betekenis tamelijk hard water Vondelingenplaat Rotterdam

Sommige mensen kunnen hardheid van 4,98 Duitse graden "aanvaardbaar" vinden. De betekenis van de vastgestelde hardheid is onbetwistbaar onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het schrobben van de kranen?.

Kraanwater van deze waterhardheid is in elk geval niet nadelig voor het lichaam*. Nochtans is het onzin dat water met een hardheid van 4,98 dH zacht drinkwater is, zoals enkele watermaatschappijen verkondigen. Het leidt immers tot kalkaanslag.

*Er is verwarring over de correlatie van eczeem, en kraanwater, dus drinkwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Onderzoeken brachten tot nog toe overigens geen onweerlegbare conclusies op.

Hardheid Vondelingenplaat Rotterdam waardevrij vaststellen

Je kunt de aanwezigheid van calcium en magnesium in drinkwater vaststellen en dan weergeven in een bepaalde grootheid. Bijvoorbeeld de beschreven 4,98 dH in Vondelingenplaat Rotterdam**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijke vaststelling. Er bestaan overzichten met dergelijke waarden voor elke Nederlandse plaats. In de meeste gevallen zijn die juist, maar af en toe kan een getal zijn verouderd.

Feit is dat alleen met geheel zacht leidingwater van 0 dH het ontstaan van kalkaanslag verdwenen is. Het staat namelijk ook vast dat calciumcarbonaat (oftewel kalkaanslag) zich begint te vormen startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de strikte scheidslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is zoals gezegd een vrij persoonlijke beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid Vondelingenplaat Rotterdam

Calculatie voor 4,98 dH, bij een gemiddeld jaarlijks verbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalk.

Is een waterontharder nodig in Vondelingenplaat Rotterdam?

Een ieder beleeft onthard leidingwater als weldadig en praktisch altijd smakelijk. Theemakers zoals het Britse Twinings raden zo zacht leidingwater aan voor de beste Britse thee, zoals je kan lezen op hun website:

Van tijd tot tijd vormt zich een vet-achtig residu aan de zijkant van mijn kop en op mijn thee – Hoe kan dat?

Door de kleine bladgrootte in een theebuiltje, zou het kunnen dat thee essentiële oliën loslaat, wat zo nu en dan een overblijfsel kan vormen. Dit bruine overblijfsel komt praktisch altijd voor in oorden met hard drinkwater. Dit kan aanzienlijk teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een droge huid echter een belangrijkere reden om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Vondelingenplaat Rotterdam is het dus absoluut zinnig om een waterontharder te installeren om vervolgens de hardheid van 4,98 naar 0 Duitse graden terug te brengen.