i

Waterhardheid Vondelingenplaat Rotterdam

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 4.98 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 9,41 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

Het water in Vondelingenplaat Rotterdam kenmerkt zich door een waterhardheid van 4,98 dH. Dit houdt simpelweg in dat uw water tamelijk hard is. 1 dH betekent dat de concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes 17,8 gram in iedere 1000 liter water is. 4,98 dH x 17,8 gram x 180m3 = 15,96 kilogram kalk.

Vondelingenplaat Rotterdam ligt in de gemeente Rotterdam. Die bevindt zich in de westelijke provincie Zuid-Holland.

Hardheid normering

Kaart van place+Vondelingenplaat Rotterdam+Rotterdam

"Review beoordeling: 9 uit 10"

adrie de groot - Rotterdam
Bekijk alle recensies uit Zuid-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke waarneming tamelijk hard drinkwater Vondelingenplaat Rotterdam

Men kan hardheid van 4,98 dH "normaal" vinden. De beleving van de bepaalde waterhardheid is duidelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het boenen van de tegels in de badkamer?.

Kraanwater met deze waterhardheid is in ieder geval geenszins nadelig voor mens of dier*. Echter, het is onzin dat water van 4,98 dH zacht leidingwater is, zoals sommige leidingwaterbedrijven zeggen. Het veroorzaakt per slot van rekening kalkaanslag.

*Er is nog debat over de context van eczeem, en hard kraanwater, dus leidingwater met een hoge concentratie kalkdeeltjes. Studies brachten tot nog toe overigens geen ontegenzeggelijke uitkomsten op.

Hardheid Vondelingenplaat Rotterdam waardevrij vaststellen

Je kunt de aanwezigheid van kalkvormende deeltjes in leidingwater testen en vervolgens aanduiden in een bepaalde maat. Bijvoorbeeld de genoemde 4,98 Duitse graden in Vondelingenplaat Rotterdam**. Dat is een waardevrije en wetenschappelijke vaststelling. Er zijn overzichten met zulke getallen voor alle Nederlandse plaatsen. In het algemeen zijn die correct, maar nu en dan kan een meting zijn verouderd.

Het is ontegenzeggelijk dat uitsluitend met totaal zacht kraanwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Feit is namelijk ook dat calciumcarbonaat (ofwel kalkaanslag) neerslaat startend bij een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de exacte scheiding ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een nogal subjectieve waardering.

Zelf omrekenen hardheid Vondelingenplaat Rotterdam

Becijfering voor 4,98 dH, bij een veel voorkomend jaarlijks verbruik van 180 m3 water:
17,8 gram x 4,98 dH x 180m3 = 15,96 kilogram kalkaanslag.

Is een waterontharder essentieel in Vondelingenplaat Rotterdam?

Onthard drinkwater wordt praktisch altijd als prettig ervaren. Theefabrikanten zoals het Engelse Twinings bevelen zo zacht drinkwater aan voor de beste Engelse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Af en toe vormt zich een vet-achtig overblijfsel tegen de wand van mijn kop en in mijn thee – Wat is dit?

Gezien de bescheiden bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een aantal essentiële oliesoorten loslaat, wat zo nu en dan een overblijfsel kan ontwikkelen. Dit bruinkleurige residu komt het meest voor in regio’s met hard kraanwater. Dit kan beduidend teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkaanslag of een kwetsbare huid echter een belangrijker motief om een waterontharder te kopen. In iedere Nederlandse plaats zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Vondelingenplaat Rotterdam is het derhalve zeker zinvol om een waterontharder te plaatsen om op die manier de hardheid van het leidingwater van 4,98 naar 0 Duitse hardheid graden te reduceren.