i

Waterhardheid Vuren

 • Zacht
  0
 • 7.10 dH
  Tamelijk hard
  3
 • Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

7,10 dH. Zo hard is het leidingwater in Vuren minimaal. Dit geldt als tamelijk hard water. dH (Deutsche Härte) is een grootheid waarbij elke graad staat voor 17,8 gram kalk per 1000 liter kraanwater. 7,10 dH x 17,8 gram x 180m3 = 22,75 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Desondanks kan het leidingwater op uw postcode aanzienlijk afwijken. De grootste hardheid in Vuren is 0,00 Duitse graden. Dit staat bekend als water.

Vuren is een kleine woonplaats met 2.060 inwonenden. Vuren is onderdeel van de gemeente Lingewaal. Die bevindt zich in de oostelijke provincie Gelderland.

Hardheid meter

Kaart van place+Vuren+Lingewaal

"Review beoordeling: 10 uit 10"

Andreas - Beusichem
Bekijk alle recensies uit Gelderland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke beleving tamelijk hard drinkwater Vuren

Mensen kunnen hardheid van 7,10 Duitse graden misschien "prima" vinden. De ervaring van de gegeven hardheid is kennelijk onderhevig aan persoonlijke waarneming. Wat vindt u van het boenen van de douche?.

Water van deze waterhardheid is in ieder geval niet riskant voor de gezondheid*. Hoe dan ook is het onzin dat een waterhardheid van 7,10 Duitse graden zacht drinkwater is, zoals enkele drinkwaterbedrijven vertellen. Het veroorzaakt per slot van rekening kalkafzetting.

*Er is nog wel verwarring over het verband tussen eczeem, en hard drinkwater, ofwel drinkwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies brachten tot nu toe overigens geen onomwonden conclusies op.

Waterhardheid Vuren objectief meten

Je kunt calcium en magnesium in leidingwater testen en dan uitdrukken in een vastgestelde grootheid. Zoals de eerder aangeduide 7,10 Duitse graden in Vuren**. Dat is een feitelijke en wetenschappelijk gefundeerde vaststelling. Er bestaan reeksen met zulke getallen voor elke Nederlandse plaats. In de meeste gevallen zijn die metingen accuraat, maar af en toe kan een meting door de actualiteit zijn achterhaald.

Het is duidelijk dat alleen met geheel onthard kraanwater van 0 dH de vorming van kalkaanslag verleden tijd is. Het is namelijk ook een feit dat calciumcarbonaat (met andere woorden kalkaanslag) zich vormt al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH.

Maar, waar de scherpe grenslijn ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een nogal subjectieve beoordeling.

Zelf omrekenen hardheid water Vuren

Rekensom voor 7,10 dH, bij een modaal jaarlijks verbruik van 180.000 liter water:
17,8 gram x 7,10 dH x 180m3 = 22,75 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

Is een waterontharder essentieel in Vuren?

Kalkvrij leidingwater wordt over het algemeen als weldadig beoordeeld. Theefabrikanten zoals het gekende Twinings raden bijvoorbeeld zacht water aan voor de lekkerste Engelse thee, zoals u kunt lezen op Twinings.com:

Soms vormt zich een olieachtig restant tegen de wand van mijn beker en in mijn thee – Wat is dit?

Door de kleine bladgrootte in een theezakje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten afscheidt, wat af en toe een bezinksel kan vormen. Dit bruine bezinksel komt in de regel voor in regio’s met kalkrijk leidingwater. Dit kan beduidend gereduceerd worden met de inzet van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van ketelsteen of eczeem echter een belangrijker motief om een waterontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen zichtbaar zijn. Ook in de plaats Vuren is het derhalve absoluut zinnig om een waterontharder te plaatsen en zo de hardheid van het leidingwater van 7,10 naar 0 dH terug te brengen.