i

Waterhardheid Warder

 • Zacht
  0
 • LAAGSTE: 6.00 dH
  Tamelijk hard
  3
 • HOOGSTE: 10,36 dH
  Behoorlijk hard
  8
 • Erg hard
  16
  20

6,00 dH. Zo hard is het water in Warder. Dit betekent dat uw water tamelijk hard is. Één Duitse graad waterhardheid is 17,8 gram kalk per m3 water. 6,00 dH x 17,8 gram x 180m3 = 19,22 kilogram kalk.

Warder is een kleine woonplaats met 765 inwoners. Warder ligt in de westelijke provincie Noord-Holland in de gemeente Zeevang.

Waterhardheid meter

Kaart van place+Warder+Zeevang

"Review beoordeling: 8 uit 10"

J.Osendarp - Castricum
Bekijk alle recensies uit Noord-Holland
Huis met auto

Gevolgen hard water

Persoonlijke waarneming tamelijk hard leidingwater Warder

U kunt waterhardheid van 6,00 Duitse graden wellicht "prima" vinden. De ervaring van een gegeven waterhardheid is overduidelijk subjectief. Wat vindt u van het schoonmaken van de kranen?.

Water van deze waterhardheid is in ieder geval niet riskant voor de gezondheid*. Het is evenwel een verzinsel dat een waterhardheid van 6,00 dH zacht drinkwater is, zoals sommige watermaatschappijen vertellen. Het veroorzaakt immers een verkalkte badkamer.

*Er is debat over de correlatie van eczeem, en de hardheid van kraanwater, dus kraanwater met een hoge concentratie kalkaanslag-vormende deeltjes. Studies leverden tot op heden overigens geen overduidelijke conclusies op.

Hardheid Warder waardevrij testen

Je kunt de mineralen in kraanwater testen en dan aanduiden in een bepaalde grootheid. Bijvoorbeeld de genoemde 6,00 dH in Warder**. Dat is een feitelijke en op wetenschap gebaseerde uitspraak. Er bestaan lijsten met dergelijke getallen voor elke Nederlandse plaats. Door de bank genomen zijn die correct, maar soms kan een meting zijn verouderd.

Feit is dat uitsluitend met totaal onthard drinkwater van 0 Duitse graden de vorming van kalkaanslag geen kans meer krijgt. Vast staat namelijk ook dat calciumcarbonaat (hetzij kalkaanslag) neerslaat al vanaf een waterhardheid van 2,7 dH (Duitse graden).

Maar, op welk punt de exacte overgang ligt tussen zacht, hard en heel hard; dat is dus een redelijk subjectieve beoordeling.

Zelf uitrekenen hardheid water Warder

Becijfering voor 6,00 dH, bij een doorsnee jaarlijks verbruik van 180 kuub water:
17,8 gram x 6,00 dH x 180m3 = 19,22 kilogram kalk.

Is een waterontharder noodzakelijk in Warder?

Onthard leidingwater wordt doorgaans als weldadig beoordeeld. Theemakers zoals het in 1706 opgerichte Twinings raden bijvoorbeeld zacht drinkwater aan voor de beste Engelse thee, zoals je kan lezen op Twinings.com:

Soms ontwikkelt zich een vet-achtig overblijfsel aan de zijkant van mijn kopje en in mijn thee – Wat is dit?

Gezien de kleine bladgrootte in een theebuiltje, is het mogelijk dat thee een paar essentiële oliesoorten afscheidt, wat zo nu en dan een restant kan ontwikkelen. Dit bruine bezinksel komt over het algemeen voor in regio’s met hard leidingwater. Dit kan fors teruggebracht worden door het gebruik van een waterontharder.

Voor de meeste mensen is het afscheid nemen van kalkafzetting of een gevoelige huid echter een grotere motivatie om een waterontharder te kopen. Overal in Nederland zullen deze voordelen merkbaar zijn. Ook in de woonplaats Warder is het dus zeker zinvol om een waterontharder te installeren en zo de hardheid van het drinkwater van 6,00 naar 0 Duitse hardheid graden te verminderen.