1. Home
  2. Ervaringen
  3. Afrekenen met kalk en kalkaanslag

“Afrekenen met kalk en kalkaanslag”

Is er nou geen manier om definitief met kalk af te rekenen?

Familie Vanhommerig

Familie Vanhommerig Valkenburg (Limburg)

De familie Vanhommerig wilde het weten en vond het antwoord

“Wij zijn van die mensen die hechten aan klantvriendelijkheid en snelle service. Ik vind het bijvoorbeeld vreselijk om dagenlang op een antwoord te moeten wachten. Dus waren we erg gecharmeerd van de ontzettend snelle reactie van AquaCell. We hadden een mailtje gestuurd om informatie over hun waterontharder op te vragen en we kregen vrijwel direct een uitgebreide reactie plus offerte.”

Een waterontharder aanschaffen

Mevrouw Vanhommerig en haar man waren tot de conclusie gekomen dat ze een waterontharder moesten aanschaffen. De familie woont in Valkenburg* en daar is het leidingwater behoorlijk kalkrijk. “In de waterkoker koekt heel snel een dikke laag aan en op een kopje thee drijft zo’n vreemd vlies. Dat is niet erg representatief, bovendien smaakt de laatste slok gewoon vies. Kalkafzetting brengt ook veel poetswerk met zich mee en uiteindelijk gaan je kranen lekken. Was er nou niet een manier om daar mee af te rekenen?”

Hoe aangenaam zacht water is, dat wist de familie van bezoekjes aan hun ouders die in een andere plaats wonen, waar het water maar weinig kalk bevat. “In een huis-aan-huisblad zagen we toen op zeker moment een advertentie voor een ontharder. Dat was eigenlijk een magneet die om de waterleiding moest. We twijfelden, dus zijn we eerst gaan googelen. Als je dan de recensies over zo’n magneet leest, dan weet je al snel: dat wordt het niet. Maar we stuitten dus ook vrij snel op de website van AquaCell. Daar werd een heel ander systeem beschreven en dat werd heel begrijpelijk uitgelegd. We hadden er een goed gevoel bij, maar we hikten eerlijk gezegd wel een beetje tegen de prijs aan. Toch die nadere informatie maar aangevraagd.”

Een aantal dagen nadat de offerte was gedaan belde er iemand van de firma; of de familie misschien  behoefte had aan een demonstratie aan huis? “Laat ze maar komen,” zeiden meneer en mevrouw Vanhommerig tegen elkaar. Mevrouw had nog wel een klemmende vraag: “Het is toch een soort chemische reactie waardoor dat apparaat de kalk uit het water haalt. Hoe veilig is dat voor je huid?” Want ze werkt in de gezondheidszorg en let dus extra op die dingen. Bovendien heeft ze zelf nogal droge handen.

De zorg over veiligheid was snel weggenomen. Twee kunststof cellen in het apparaat wisselen deeltjes uit met de kalk en het magnesium in het water. Daardoor worden die twee harde stoffen geneutraliseerd. De cellen zijn na een week of wat wel verzadigd en dan moeten ze schoongespoeld worden. Dat gebeurt volautomatisch met een zoutoplossing. Het spoelwater, dat volstrekt ongevaarlijk is, wordt naar het riool afgevoerd.

Hard water uit kraan wordt zacht water

Maar mevrouw Vanhommerig was definitief over de streep na de praktijkproef. “Die meneer maakte ter plekke van hard water uit onze eigen kraan zacht water. Ik stond perplex; ik had mijn ene hand in dat zachte water en de andere onder de kraan. En ik voelde het verschil! We hebben de AquaCell nu een paar maanden en ik was wel een beetje sceptisch in het begin, maar echt: mijn huid trekt veel minder na het wassen.”

Eenvoudig oude kalkaanslag verwijderen

Maar daar was het niet eens om begonnen. Nee, die vervelende kalkaanslag… “Oh, dat is nou toch wel een heel stuk vriendelijker en ik gebruik ook veel minder zeep. En heel apart: ik kan nu met een washandje heel makkelijk de oude kalkaanslag verwijderen. Dat had die AquaCell-meneer ook al voorspeld.”

*Valkenburg a/d Geul (L) heeft een hoge waterhardheid van 8,9 dH. Bij zulk hard water krijgt men last van hinderlijk veel strepen en vlekken op kranen en ramen. Door een slechtere warmtewisseling in de cv-installatie loopt de energierekening onnodig hoog op. Dit water vergt ook tot 50% meer reinigingsproducten en waspoeder. Bovendien droogt de huid snel uit, waardoor die eerder geïrriteerd raakt.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi