1. Home
  2. Voordelen waterontharder

De kracht van zacht

Klik op de cijfers in de afbeelding hieronder en laat u verrassen door alle comfort, voordelen én besparingen die het 100% zachte water uit de AquaCell waterontharder u biedt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
AquaCell voordelen
Veelgestelde vragen over de voordelen

Zijn agressieve schoonmaakmiddelen zijn niet meer nodig met een waterontharder?

Ja, dat klopt. Met een waterontharder kunt u helemaal zonder agressieve schoonmaakproducten. Niet alleen een voordeel voor uw portemonnee, ook voor het milieu.

Lees meer

Minder zeep gebruiken met zacht water?

Jazeker, op termijn is dit de grootste geldelijke besparing die zacht water met zich meebrengt.

Lees meer

Gaan scheermesjes echt langer mee met zacht water?

Ja. Dit horen we geregeld als een van de voordelen van zacht water. Een antwoord op het ‘hoe en waarom’ moeten we u schuldig blijven, maar het ligt redelijk voor de hand dat de harde mineralen in hard water de scheermesjes sneller bot maken, waar zacht water juist zorgt voor een optimale levensduur.

Lees meer

Kan onze vaatwasser wel overweg met zacht water?

Jazeker, uw vaatwasser kan zelfs prima overweg met zacht water. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat zacht water zelfs beter is voor warmwaterapparatuur. Het warmte-element blijft kalkvrij waardoor de levensduur van uw vaatwasser aanzienlijk verlengd wordt.

Lees meer

Is schoonmaken makkelijk zonder kalk?

Ja, dit is voor veel mensen een belangrijke reden om de AquaCell aan te schaffen. Dat blijkt uit een recent klantonderzoek[1], maar ook uit onze testimonials (klantverhalen): “Geen kalk meer, poetsen doe ik met plezier“. Was getekend, Hilda de Bruijn uit Joure. En deze uitspraak is niet exclusief aan haar toe te schrijven aangezien veel AquaCell eigenaren zoals zij vergelijkbare aspecten meemaken van het zachte water dat de AquaCell levert, zoals u kunt lezen in op de pagina waar we de ervaringen met de AquaCell hebben verzameld.

Lees meer

Hoef ik de wasmachine niet meer te ontkalken?

Nee, de wasmachine hoeft u nooit meer te ontkalken. Als u dat tenminste al deed. Want, wie gooit echt braaf om de zoveel tijd Calgon of een andere ontkalker in de wasmachine om de effecten van hard water tegen te gaan?

Lees meer

Blijven apparaten langer kalkvrij met een AquaCell?

Ja, apparaten blijven met AquaCell volledig kalkvrij. Dat is een groot voordeel van zacht water: het verlengt de levensduur van de apparatuur in huis en laat ze efficienter werken. Logisch en heel erg waar. Onderzoek laat namelijk zien dat apparaten beter functioneren op water waar de kalkdeeltjes volledig uitgehaald zijn. De verwarmingselementen blijven ten eerste kalkvrij waardoor er geen isolatielaag ontstaat die de warmte tegenhoudt. Ontstaat namelijk wel zo’n laag in bijvoorbeeld de waterkoker, dan heeft deze steeds meer energie nodig om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Daar moet simpelweg ‘harder’ voor gewerkt worden waardoor de waterkoker eerder de geest zal geven.

Lees meer

Kalk in je thee: een slecht idee?

Een goed idee is het zeker niet. De Engelse theemaker Twinings geeft op haar website aan dat kalk in het water een reactie aangaat met de olie in de theebladeren en een bruinachtig residu achterlaat. We kennen dit principe allemaal wel wanneer de laatste slokken van de thee genomen zijn en het achterblijfsel zichtbaar wordt. Niet heel smakelijk. 

Lees meer

Worden ramen streeploos schoon door een AquaCell waterontharder?

Dat hangt erg af van de samenstelling van het water uit uw kraan. In Nederland wordt het water gewonnen uit honderden bronnen, elk met hun eigen samenstelling. De AquaCell haalt kalkvormende mineralen uit het water, dus kalkaanslag is verleden tijd. Er zijn soms echter ook andere mineralen in het water aanwezig. Bij de meeste van onze klanten geven deze geen aanleiding tot strepen op ramen en glas, maar bij sommige klanten helaas ook wel. Gelukkig zijn deze mineralen vaak gemakkelijk te verwijderen met een doek.  

Lees meer

Geen kalkdruppels meer verwijderen van de auto na het wassen?

Een kort en bondig 'nee' zou volstaan als antwoord op deze vraag. U heeft namelijk in zijn geheel geen kalkdruppels meer die u moet verwijderen na het wassen van de auto. Wel moet u net als bij het wassen van de ramen goed oppassen dat u de dosering van zeep aanpast omdat u anders zeepvlekken zult zien op de auto.

Lees meer

Zorgt het ontkalken van leidingen voor een betere doorstroom?

Ja, ontkalken van leidingen zorgt voor een betere doorstroom. Vroeg of laat slibben leidingen dicht wanneer er continu hard water doorheen stroomt. Net als in een rivier wordt het sediment afgezet en op dit afgezette materiaal zet zich vervolgens weer makkelijk(er) nieuw sediment af. En, net als bij die rivieren gebeurt dit ook bij leidingen sneller in bochten of bij koppelingen, waardoor deze uiteindelijk beschadigen en kunnen gaan lekken. Eenzelfde principe omschreven we al eerder in het artikel over de levensduur van uw apparatuur bij zacht water.

Lees meer

Geen kalkaanslag meer verwijderen van glazen in de vaatwasser?

Nee. Er kan geen kalkaanslag worden afgezet op het glaswerk wanneer u zacht water uit uw leidingen stroomt. Dus u hoeft deze aanslag ook niet meer te verwijderen. Daarover kon u in een eerder hoofdstuk al uitgebreid lezen toen we antwoord gaven op de vraag of uw vaatwasser wel overweg kon met zacht water.

Lees meer

Blijven de douchecabine en de voegen in de badkamer kalkvrij met een AquaCell?

Ja. Het simpele antwoord is dat alles in uw badkamer kalkvrij blijft omdat er geen kalk meer in het water zit nadat het de AquaCell gepasseerd is. Dat betekent dat de glazen douchewand niet meer wit uitslaat, de kranen en de douchekop zowel in- als uitwendig goed blijven functioneren en zelfs de voegen niet meer zullen getuigen van de hardheid van het water in uw badkamer. Voor veel mensen zijn deze specifieke voordelen in de doucheruimte ook meteen de grootste voordelen van zacht water

Lees meer

Helpt een waterontharder bij huidproblemen?

Ja, een waterontharder kan verzachtend werken en verlichting geven bij huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, jeuk, irritatie van de huid, etc. Onze klanten ervaren dat zo blijkt uit ons klantonderzoek van 2020 [1], maar ook de wetenschap vindt steeds meer de verbanden tussen waterhardheid en huidproblemen en -ziekten. 

Lees meer

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?

De terugverdientijd van een waterontharder is vooral afhankelijk van de hoeveelheid water die u (jaarlijks) verbruikt. Maar er spelen meer factoren mee. Op deze pagina zetten we ze voor u op een rij.

Lees meer

Kan ik energie besparen met een AquaCell?

Kalkvrij water zorgt voor energiebesparing. Hoeveel energie u precies kunt besparen, hangt af van de waterhardheid in uw regio en uw (warm)waterverbruik. Dat verbruik hangt vaak sterk samen met het aantal personen in huis. Hoe groter het huishouden, hoe meer energie u kunt besparen met een AquaCell. (Lees ook de pagina over de terugverdientijd van een AquaCell.)

Lees meer

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi