1. Home
  2. Over ons

Over AquaCell

Al sinds 1993 maken wij onze klanten blij met de luxe en het comfort van 100% zacht water.

Gestart als bedrijf aan huis in het Friese Oudehaske, werken we inmiddels vanuit een groot, modern pand op een zichtlocatie in Joure en zijn we toonaangevend in waterontharders.

Kwaliteit, service en aandacht voor u staan bij ons bovenaan. In de oriëntatiefase, bij aankoop van een AquaCell, tijdens de installatie én daarna. 

Waar u ook woont in Nederland: met ons team van 65 vakkundige en enthousiaste medewerkers staan wij elke werkdag voor u klaar!

AquaCell pand Joure
‘93

Start van het bedrijf

4.9

Score (uit 5) op basis van >1306 Google-reviews

100

Percentage kalkvrij water

24

Aantal
monteurs

65

Aantal
medewerkers

AquaCell in het kort

Net als u zijn wij dol op zacht. Niet alleen ons water is zacht, ook alles wat we doen, doen we zacht.

We zijn zacht voor onze klanten, potentiële klanten en elkaar. Van oriëntatie tot aankoop, bij installatie en daarna: samen maken we uw wensen waar. Ook dát noemen wij ‘de kracht van zacht’.

Persoonlijk

Van persoonlijk contact worden niet alleen onze klanten, maar ook wijzelf heel blij! We zijn één grote familie, zeggen we weleens.

Servicegericht

Heeft u een vraag? Wij staan direct voor u klaar. Is er iets aan de hand met uw AquaCell? Wij lossen het zo snel mogelijk voor u op.

Innovatief

Altijd verbonden met uw AquaCell via een app, een slimme zoutsensor: wij lopen voorop als het gaat om innovatie in de markt.

Bereikbaar

Wij zijn elke werkdag tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar. Bellen, mailen: ons team zit voor u klaar!

Nuchter

Wij zijn nuchter en betrouwbaar, voor ons geen poeha. We doen wat we zeggen, we zeggen wat we doen.

Sympathiek

Onze klanten zijn enthousiast over onze persoonlijke, sympathieke manier van werken. Ook dát geeft ons elke dag weer heel veel energie!

De geschiedenis van AquaCell

2023

AquaCell bestaat 30 jaar

Lancering van de ‘connected’ AquaCell

2020

AquaCell wordt onderdeel van Culligan, wereldspeler in waterbehandeling

Het bedrijf blijft zelfstandig opereren, onder leiding van Esther Dijkstra

2018

Verhuizing van de Pasteurweg naar de Morseweg, een zichtlocatie in Joure

Lancering van de nieuwe bedrijfsnaam, Aquacombi wordt AquaCell

Zoon Simon en dochter Esther nemen de leiding van AquaCell officieel over

Start van de landelijke radio- en tv-campagne

2009

Verhuizing van Oudehaske naar de Pasteurweg in Joure

1993

Gerrit en Kitty Dijkstra richten AquaCell op (toen nog Aquacombi), aan huis in Oudehaske

Hoe het allemaal begon …

1993. Gerrit Dijkstra werkt als verkoper van grote stoomovens voor de horeca. Hierdoor kent hij de gevolgen van hard water als geen ander. Stoom en kalk: het is geen goede match. Naast zijn baan begint Gerrit met zijn vrouw Kitty een eigen bedrijf aan huis, in het Friese Oudehaske.

Zoeken naar een oplossing tegen kalk

Tijdens de zoektocht naar een goed systeem komen ze in contact met een leverancier van een Amerikaans product dat kalk uit het water filtert. De verkoop start. Er zijn wel een paar minpuntjes: het product is zo groot als een wasmachine, werkt alleen op stroom en kan zichzelf niet automatisch schoonspoelen en tegelijkertijd zacht water blijven geven.

Van stoomovens naar waterontharders

Als de vraag naar waterontharders groter wordt dan de vraag naar stoomovens, maakt Gerrit een keus: hij zegt zijn baan op en samen met Kitty legt hij zich volledig toe op het eigen bedrijf, dat ze de naam AquaCombi hebben gegeven.

Van de horeca naar de particuliere markt

Al snel blijkt de vraag naar waterontharders vanuit consumenten veel groter dan de vraag vanuit de horeca. De waterontharders die Gerrit en Kitty aan de horeca leveren, blijken echter niet ideaal voor de particuliere markt. De afhankelijkheid van elektriciteit is te groot: gebeurt er iets met de elektronica, dan ligt het hele systeem plat. Bovendien stroomt tijdens het schoonspoelen nog steeds hard water door het product.

Eureka, de AquaCell!

In 2007 vinden ze de ultieme oplossing: de AquaCell. Een systeem zonder zwakke punten dat in twee cellen kalkdeeltjes uit het water opneemt, om zichzelf vervolgens automatisch schoon te spoelen op basis van de waterdruk in het leidingnetwerk. Volledig stroomloos dus! En zo compact dat het systeem perfect in een meterkast of andere kleine ruimte past. Het opvallend lage storingspercentage kunnen Gerrit en Kitty eerst amper geloven, maar het blijkt waar.

Service en garantie

De familie Dijkstra is het erover eens: de service en garantie die ze bieden, moeten minimaal zo goed zijn als het product zelf. En dat uitgangspunt betaalt zich uit: AquaCell-eigenaren ontpoppen zich spontaan als ambassadeurs van het product.

Groei van het bedrijf

Vanaf 2007 zit de groei er goed in, en in 2009 wordt het woonhuis met garage verruild voor een pand aan de Pasteurweg in Joure. Zoon Simon en dochter Esther zijn inmiddels ook in het bedrijf gestapt en nemen in 2018 de leiding officieel over.

In datzelfde jaar verhuist het familiebedrijf van de Pasteurweg naar een zichtlocatie aan de Morseweg. Slechts 350 meter van het oude adres, dat simpelweg te klein wordt om de groei aan te kunnen. De Morseweg biedt genoeg ruimte en uitbreidingsmogelijkheden, en als de naam op het pand moet worden geschroefd, wordt gekozen voor de naam AquaCell.

Landelijke campagne

De tijd is rijp om heel Nederland met AquaCell kennis te laten maken: de campagne met de slogan ‘de kracht van zacht’ voor de landelijke radio en tv gaat los in 2018. En met succes!

2020: AquaCell wordt onderdeel van Culligan

In 2020 worden de aandelen van de familie verkocht aan Culligan, een van de grootste wereldspelers op het gebied van waterbehandeling. Hiervoor wordt gekozen om toekomst van AquaCell te kunnen waarborgen en de groei van het bedrijf op een stabiele manier te kunnen voortzetten.

Esther – nu in dienst van Culligan – voert de algemene directie en zet de waarden van het familiebedrijf onverminderd voort, samen met het team van ruim zestig bevlogen medewerkers.

AquaCell dertig jaar!

In 2023 bestaat AquaCell dertig jaar. Een feestelijk jaar, dat start met de lancering van de allernieuwste ‘connected’ AquaCell.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi