AquaCell toonaangevend
sinds 1993

De AquaCell waterontharder levert, door middel van de twee cellen, continu zacht water. De AquaCell is stroomloos, compact, gemakkelijk te installeren en bijzonder efficiënt. Alleen waterdruk is voldoende voor de mechanische werking. Maar er is meer. Hoe is het succes van AquaCell tot stand gekomen?

AquaCell Oudehaske

De (voor)geschiedenis van AquaCell

In 1993 begon ik samen met mijn vrouw Kitty ons bedrijf aan de Pipegaal in Oudehaske. Ik verkocht toentertijd levensgrote stoomovens in de Nederlandse horeca. Om die reden wist ik als geen ander welke problemen hard water teweeg kon brengen. Stoom en kalk gaan nou eenmaal niet zo goed samen.

Water ontkalken

Ik zocht naar een oplossing en kwam hierdoor in contact met een leverancier van een Amerikaans product dat alle kalk uit het water kon filteren. Er zaten alleen nog wel wat haken en ogen aan deze apparaten. Ze waren zo groot als een wasmachine en hadden een stopcontact nodig om te functioneren, Daarbij konden ze zichzelf niet schoonspoelen en gelijktijdig zacht water leveren.

Waterontharders in plaats van stoomovens

Mijn werkgever vond mijn gecombineerde werkzaamheden aanvankelijk geen enkel probleem. Door de waterontharders werd de werking van de stoomovens namelijk verbeterd en de klanttevredenheid nam toe.
Totdat de vraag naar waterontharders de vraag naar stoomovens ineens begon te overstijgen; toen moest ik toch min of meer gedwongen een keus maken. We begonnen ons bedrijfje in een garage in een kleine woonwijk van het bescheiden Friese Oudehaske.

Waterontharder voor de particulier

Mijn vrouw en ik merkten vervolgens al snel dat de vraag naar waterontharders vanuit de particuliere markt nog veel groter was dan de vraag vanuit de horeca. De waterontharders die we in de horeca leverden waren alleen niet ideaal voor deze doelgroep. De afhankelijkheid van een aansluiting op het lichtnet was een achilleshiel. Gebeurde er iets met de elektronica dan lag het hele systeem plat. Daarbij kon ik het letterlijk niet verkopen dat er tijdens de spoelingen hard water werd doorgegeven.

De AquaCell waterontharder

Pas in 2007 vonden we de ultieme oplossing voor particuliere ontharding: De AquaCell. Een systeem zonder zwakke punten. Dit apparaat slorpt kalkdeeltjes uit het water op in twee cellen, om zichzelf vervolgens automatisch schoon te spoelen met de energie die voorhanden is in het leidingnetwerk: waterdruk. Stroomloos dus. Dubbel uitgevoerd en zo compact dat het in een meterkast past. Ideaal voor particuliere huishoudens.

Het was voor ons in het begin even wennen dat we een heel erg laag storingspercentage zagen bij de AquaCell. We hebben regelmatig gedacht dat het toch niet zo laag kon zijn. Slechts een heel klein percentage van alle AquaCell waterontharders die door ons in Nederland zijn geleverd hebben in hun totale leven in mindere of meerdere mate met een storing te maken gehad. Niet te vergelijken met de elektrische waterontharders die we ooit verkochten. Dat waren geen slechte apparaten maar we waren wel degelijk gewend dat er met enige regelmaat toch wat moest gebeuren.

Service en garantiesysteem

Wij hechten daarnaast sterk aan de ontwikkeling van een service en garantiesysteem dat minimaal zo goed was als de AquaCell zelf. Alleen dan kon ons familiebedrijf zich blijven ontwikkelen, vonden we. We hadden gelijk. In de praktijk betaalt die strategie zich namelijk dubbel en dwars uit. AquaCell eigenaren lijken zich spontaan te ontpoppen tot ambassadeurs van hun aankoop doordat ze meer krijgen dan ze verwachten.

Vanaf 2007 ging het allemaal erg snel, vooral toen mijn kinderen - Simon en Esther - zich ermee gingen bemoeien. Inmiddels geven die leiding aan een team van ruim vijftig zeer enthousiaste werknemers. Nou ja, werknemers is niet helemaal het juiste woord. Vakidioten zijn het. En allemaal hebben ze een heel erg groot hart voor wat ze doen: toegevoegde waarde creëren door ouderwetse service te verlenen, hard te werken en plezier te maken.
AquaCell is inmiddels een van de snelst groeiende familiebedrijven van Nederland en we zijn nog lang niet klaar.

We zijn blij met dit succes maar we zullen nooit vergeten hoe het allemaal is begonnen en hoe we tot hier zijn gekomen.

Wat er ook gebeurt; u kunt altijd op ons rekenen...

Gerrit Dijkstra

Ons team

Over AquaCell

AquaCell houdt van water. Water is een onmisbare bron van leven. Noodzakelijk, maar ook comfortverhogend. Althans, zolang het water heerlijk zacht is. En al lijkt water altijd zacht, wij weten als geen ander dat het hard kan zijn. Harder dan u misschien zou denken. Dat komt onder andere door het kalk dat in het water uit onze kraan zit.

Die hardheid zit het écht genieten van water in de weg. Het tast materialen aan, maar ook de huid. En het maakt het leven onnodig complex. Daarom zochten wij naar een oplossing om water zacht te houden. Om mensen en materialen te beschermen tegen die hardheid, zodat ze optimaal van water kunnen genieten.

Wij hebben in onze zoektocht die optimale bescherming gevonden. In een uniek en door de dubbele werking continuwerkend waterverzachtend systeem. Het was het ei van Columbus. En dat is het nog steeds. 100% zacht water, 100% kalkvrij, 24 uur per dag.

Omdat we willen dat iedereen van zacht water kan genieten ontzorgen we waar we kunnen. Van oriëntatie en aankoop tot plaatsing en het vervangen van de zoutblokken. De compacte vormgeving zorgt ervoor dat het systeem overal te plaatsen is en dus uit het zicht. Zacht water, zonder zorgen.

AquaCell helpt u te beschermen wat u waardevol vindt en daar optimaal en zorgeloos van te genieten. Uw huid, uw douche, uw huishoudelijke apparaten én het milieu. Want u gebruikt geen elektriciteit, u heeft veel minder zeep nodig en het verlengt ook nog eens de levensduur van materialen en apparaten.

Omarm ook zacht
AquaCell
De kracht van zacht

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 584 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews