1. Home
  2. Contact

Contact

Heeft u vragen? Ons team staat voor u klaar!
Veelgestelde vragen

Hoeveel zout verbruikt de AquaCell waterontharder?

Wilt u weten hoeveel zout de AquaCell waterontharder verbruikt? Wij berekenen dit voor u op basis van de waterhardheid en uw waterverbruik

Is het blokzout in de AquaCell zuiver zout?

Uiteraard, zoutblokken die in de AquaCell worden gebruikt voor de regeneratie van de harscellen zijn gemaakt van zuiver zout, geschikt voor menselijke consumptie. Ze bevatten dan ook geen toegevoegde chemicaliën. Dat kan omdat de blokken vacuüm geperst zijn en omdat het ontwerp van de AquaCell zelf hier op berekend is. Er is een ruimte aan de voorkant die toegankelijk wordt wanneer u het transparante deksel optilt. Een plateau waarop de blokken geplaatst worden zodat ze langzaam kunnen oplossen wanneer er zout nodig is.

Mag een waterontharder in de meterkast worden geplaatst?

Een waterontharder in de meterkast, mag dat? Jazeker! Uiteraard is het altijd belangrijk dat u de meterkast zo veilig mogelijk inricht, zodat in noodsituaties alle installaties vrij toegankelijk zijn. Wij houden daar met het installeren van de AquaCell altijd rekening mee en nemen de eisen voor veiligheid, toegankelijkheid en alle overige installatienormen nauwkeurig in acht. 

De afmetingen van de AquaCell waterontharder

De AquaCell is de kleinste dubbelcellige waterontharder op de markt. Met zijn geringe afmetingen past hij vrijwel overal.  

Kan ik de AquaCell waterontharder zelf installeren?

Ja, dat is zeker mogelijk. Met de juiste kennis en de juiste apparatuur is zelf plaatsen niet heel ingewikkeld. Houdt u rekening met een gemiddelde installatieduur van ongeveer 2,5 uur.

Is er een afvoer nodig voor de AquaCell en kan deze verstopt raken door de kalk?

Jazeker, voor de installatie van de AquaCell waterontharder heeft u een afvoer nodig voor het lozen van het kalkhoudende water wanneer een van beide cellen wordt schoongespoeld met een zoute oplossing. En nee, uw afvoer raakt niet verstopt door de kalk die hierdoor afgevoerd wordt. Deze kalk is namelijk opgelost in de zoute (en waterige) oplossing van 23 liter spoelwater en deze oplossing wordt na de spoeling direct afgevoerd naar het riool.

Heeft een AquaCell waterontharder invloed op de waterdruk?

Ja, elke verlenging of extra weerstand in uw waterleiding zal zorgen voor een vermindering van de waterdruk, ook wel drukverlies of drukval genoemd. De AquaCell waterontharder is echter speciaal ontworpen om dit drukverlies te minimaliseren.

Moet ik koud water ook ontharden?

Jazeker, ook koud water zult u moeten ontharden om belangrijke apparaten kalkvrij te houden. Daarbij komt dat centrale ontharding van het water vele malen eenvoudiger is dan een installatie specifiek voor het warme water, omdat u de AquaCell waterontharder dan ergens bij de cv-installatie zou moeten installeren.

Hoe werkt de bypass van de AquaCell waterontharder?

Kan ik de AquaCell meeverhuizen naar een nieuw adres?

Ja, betrekkelijk eenvoudig zelfs. Een AquaCell waterontharder is eenvoudig los te koppelen van de waterleiding door de flexibele aansluitslangen los te koppelen van de bypass. U activeert de bypass vervolgens zodat er weer (hard) water beschikbaar is voor de nieuwe bewoners.

Contact met de klantenservice

AquaCell medewerkers

Wij helpen u graag!

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

AquaCell hoofdkantoor

Adres

AquaCell
Morseweg 2
8503 AD Joure (route)

Op dit adres kunt u tijdens openingstijden uw zoutbestellingen afhalen (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).

Overige gegevens

KvK-nummer: 55407528
NL.8516.94.652B01

Bankgegevens

BIC: INGBNL2A
IBAN: NL22 INGB 0679 3213 73

AquaCell is een product van Aquacombi