1. Home
  2. Waterontharder installatie

De AquaCell installeren

Na aanschaf van de waterontharder laat óf gaat u de AquaCell installeren, het kan allebei! Hier leest u alles over de installatie van de AquaCell.

Zelf installeren of laten installeren

Heeft u twee rechterhanden en steekt u ze graag uit de mouwen? Met het juiste gereedschap en een duidelijke uitleg is het niet heel moeilijk de waterontharder zelf te installeren. Veel kersverse AquaCell-eigenaren gingen u al voor!

AquaCell installatie
Monteurs

Geeft u er de voorkeur aan de AquaCell te laten installeren door een van onze monteurs? Dat kan natuurlijk ook, de keuze is aan u!

Wat zijn de voordelen van zelf installeren?

  • U heeft geen installatiekosten
  • U kunt sneller van uw AquaCell genieten: wij sturen de waterontharder direct na aanschaf naar u toe en u kunt meteen aan de slag! Voor installatie door onze monteurs is de wachttijd gemiddeld 2 tot 4 weken.

Wat komt er allemaal bij de installatie kijken?

Is er een handleiding die ik kan gebruiken om de AquaCell te installeren? Waar kan ik de AquaCell plaatsen en is er een afvoer nodig? Hieronder vindt u een overzicht van pagina’s die antwoord geven op deze en andere installatievragen.

Veelgestelde vragen
over de installatie

Kan ik de AquaCell meeverhuizen naar een nieuw adres?

Ja, betrekkelijk eenvoudig zelfs. Een AquaCell waterontharder is eenvoudig los te koppelen van de waterleiding door de flexibele aansluitslangen los te koppelen van de bypass. U activeert de bypass vervolgens zodat er weer (hard) water beschikbaar is voor de nieuwe bewoners.

Lees meer

Zijn er wettelijke regelingen voor particuliere waterontharding?

Nee. Er zijn geen wettelijke bepalingen voor particulieren op het gebied van waterbehandeling of waterontharding. Het staat een particulier vrij om een waterontharder te plaatsen en daarmee de kwaliteit van het drinkwater dat hij geleverd krijgt te verbeteren. Het is immers uw water, althans vanaf het punt waarop het drinkwater de watermeter gepasseerd is. Vóór de watermeter is het dus niet toegestaan de waterleiding te onderbreken.

Lees meer

Moet ik koud water ook ontharden?

Jazeker, ook koud water zult u moeten ontharden om belangrijke apparaten kalkvrij te houden. Daarbij komt dat centrale ontharding van het water vele malen eenvoudiger is dan een installatie specifiek voor het warme water, omdat u de AquaCell waterontharder dan ergens bij de cv-installatie zou moeten installeren.

Lees meer

Kan ik waterzuiveringsapparaten of een voorfilter aansluiten met AquaCell waterontharder?

Ja dat kan. Het verdient soms zelfs aanbeveling om dat te doen als we het bijvoorbeeld over een voorfilter hebben. Op sommige plekken in Nederland zien we dat er toch aanzienlijke hoeveelheden sediment aanwezig zijn in het drinkwater. Op zich zal de AquaCell waterontharder deze voor u uit het water filteren maar dit is zoals u begrijpt een onnodige belasting. In deze situaties plaatsen wij vaak een voorfilter dat als enige taak heeft om het sediment te stoppen.

Lees meer

Kan het afvoerwater van de AquaCell op een septic tank worden geloosd?

Ja. U kunt het afvoerwater van uw AquaCell waterontharder lozen in een septic tank. Een septic tank zal niet beschadigd raken door de zoutoplossing. Ook zal het anaërobe proces niet ontregeld worden.

Lees meer

De waterdruk verhogen in combinatie met de AquaCell

Benieuwd of u een drukverhoger voor het verhogen van de waterdruk kunt plaatsen in combinatie met een AquaCell waterontharder? 

Lees meer

Kan ik de AquaCell waterontharder zelf installeren?

Ja, dat is zeker mogelijk. Met de juiste kennis en de juiste apparatuur is zelf plaatsen niet heel ingewikkeld. Houdt u rekening met een gemiddelde installatieduur van ongeveer 2,5 uur.

Lees meer

De afmetingen van de AquaCell waterontharder

De AquaCell is de kleinste dubbelcellige waterontharder op de markt. Met zijn geringe afmetingen past hij vrijwel overal.  

Lees meer

Kan ik de waterdispenser uit mijn koelkast aansluiten op zacht water?

Jazeker. Dit is zelfs veel beter omdat kalk zorgt voor storingen in uw koelsysteem. U kunt de ijswater dispenser van uw koelkast dus prima aansluiten op zacht water. De dispenser zelf blijft vrij van kalkaanslag, de ijsblokjes worden mooi helder omdat kalk een grijze sluier in en over het ijs geeft, het filter van uw koelkast zal langer meegaan en storingen die worden veroorzaakt door kalk zijn verleden tijd.

Lees meer

Hoe werkt de bypass van de AquaCell waterontharder?

Lees meer

Uw waterontharder aansluiten

Uw AquaCell waterontharder aansluiten: stroopt u zelf de mouwen op of besteed u het liever uit aan onze deskundige monteurs? Het kan allebei!  

Lees meer

Mag een waterontharder in de meterkast worden geplaatst?

Een waterontharder in de meterkast, mag dat? Jazeker! Uiteraard is het altijd belangrijk dat u de meterkast zo veilig mogelijk inricht, zodat in noodsituaties alle installaties vrij toegankelijk zijn. Wij houden daar met het installeren van de AquaCell altijd rekening mee en nemen de eisen voor veiligheid, toegankelijkheid en alle overige installatienormen nauwkeurig in acht. 

Lees meer

Is er een afvoer nodig voor de AquaCell en kan deze verstopt raken door de kalk?

Jazeker, voor de installatie van de AquaCell waterontharder heeft u een afvoer nodig voor het lozen van het kalkhoudende water wanneer een van beide cellen wordt schoongespoeld met een zoute oplossing. En nee, uw afvoer raakt niet verstopt door de kalk die hierdoor afgevoerd wordt. Deze kalk is namelijk opgelost in de zoute (en waterige) oplossing van 23 liter spoelwater en deze oplossing wordt na de spoeling direct afgevoerd naar het riool.

Lees meer

Is een AquaCell mogelijk bij stadsverwarming?

Ja, dit kan zeker. Ook bij stadverwarming is installatie van een waterontharder mogelijk. Maar controleert u wel eerst onderstaande om te bepalen hoe een AquaCell combineert met de stadsverwarming. Belangrijkste vraag voor u als consument om in het oog te houden daarbij: wat is het rendement van deze combinatie in uw geval?

Lees meer

Technische specificaties van de AquaCell

Hoogte:

49 cm

Diepte:

44 cm

Breedte:

20,5 cm

Gewicht:

20 kg

Gewicht in gebruik:

30 kg

Voeding/stroom nodig:

Nee

Doorstroom:

3000 liter/uur

Regenereren:

Volume-gestuurd

Aantal ionenwisselaars:

2 (parallele werking)

Doorsnede hars en inhoud:

350 µm / 8,6 liter

Waterverbruik bij regeneratie:

23 liter

Regeneratietijd:

15 - 30 min

Regeneratierichting:

Upflow

Minimale waterdruk:

1 bar

Maximale waterdruk:

8 bar

Diameter van de aansluiting:

¾"

Bypass:

Los bijgeleverd

Geluidsniveau bij regeneratie:

41 dB

Garantie bij aanschaf:

5 jaar all-in servicegarantie (incl. voorrijkosten, onderdelen en werkloon) (deze garantie is na vijf jaar te verlengen), 15 jaar garantie op de onderdelen, 30 jaar garantie op de hars

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi