1. Home
  2. Ervaringen
  3. Als je van vakantie thuiskomt, dan weet je weer waarom je een AquaCell waterontharder hebt

“Als je van vakantie thuiskomt, dan weet je weer waarom je een AquaCell waterontharder hebt”

Ze wisten al heel lang van het bestaan, toch duurde het tot de kinderen zelfstandig waren voor het echtpaar Korenromp zich een AquaCell waterontharder gunde. Nu willen ze niet meer zonder. Je weet pas wat je mist als het er niet meer is.

Echtpaar Korenromp

Echtpaar Korenromp Zwolle (Overijssel)

“Een wonderlijk ding, die AquaCell”, meent Ton Korenromp, technisch adviseur bij Enexis. “De schuifdeuren van onze douche waren bijna niet meer open en dicht te krijgen van de kalkaanslag. Nu lopen ze als geolied!” Dat hun kraanwater direct zacht was na plaatsing van een AquaCell, dat was ze wel duidelijk. Maar dat na enige tijd ook oude problemen letterlijk oplosten, dat hadden ze niet verwacht.

“Het scheelt dus heel veel poetswerk in de badkamer; tegels en kranen blíjven schoon. Maar het heeft een tijd geduurd – tot vier jaar geleden, toen de kinderen de deur uit waren – voor we onszelf dat comfort van een waterontharder gunden. Eigenlijk is het zo: als je van jongs af aan in Zwolle woont, dan heb je leren leven met hard water.”

Héél hard water: dH 15. Pas beneden dH3 is water echt zacht te noemen. Waterleidingbedrijf Vitens had dus een goede reden om haar water te ontharden.

Het echtpaar Korenromp was evenwel niet onder de indruk: “Het ging van dH 15 naar dH8, maar de kalkaanslag werd niet minder om te zien; de waterkoker sloeg nog steeds dicht.’

Over de streep door vrienden en een collega

Dat werd wél anders nadat de AquaCell was geïnstalleerd. Binnen vijf maanden was de waterkoker vrij van aanslag geraakt. Wat had het echtpaar uiteindelijk over de streep getrokken?

Ton: “Eigenlijk zijn we al heel vaak aangespoord om toch een ontharder te kopen. Twintig jaar geleden al hebben we een demonstratie aan huis gehad van een neef van me; die verkocht zulke apparatuur. Ik weet niet meer volgens welk principe dat werkte, wel dat we het erg duur vonden. We besteedden het geld toen liever aan de kinderen.”

Later – de kinderen stonden zo goed als op eigen benen – kwam de waterontharder wéér voorbij; nu bij goede vrienden, die er zeer tevreden over waren, ook al gebruikten ze hem alleen maar voor de watervoorziening in de keuken.

“En ten slotte was er die collega in ons energiebedrijf met verhalen over de AquaCell. Toen ben ik me er in gaan verdiepen en raakte ik toch wel overtuigd. Goedkoop is zo’n cadeautje voor jezelf niet – zo’n twee mille – maar het was tijd om onszelf dat comfort te gunnen.”

Een weldaad voor het eczeem

Hij moest wat wennen aan de nieuwe smaak, na zoveel decennia hard water. “Maar de voordelen zijn overduidelijk. Geen kalkaanslag rond kranen, op tegels en douchedeuren. Geen kalk meer in de waterkoker en geen filmpje meer op de thee. Het water voelt zacht als crème op je huid. Ik had een milde vorm van eczeem aan mijn handen en dat is nu een heel stuk minder.”

Het werd al snel vanzelfsprekend, die nieuwe luxe. Maar als de Korenromps van vakantie terugkomen en voor het eerst weer onder de eigen douche staan, ja dán weten ze weer precies waar ze het voor gedaan hebben.

“We zijn er nog steeds enthousiast over. Net als die mensen van AquaCell. Wij halen onze zoutblokken voor het onderhoud altijd bij het bedrijf zelf, in Joure. Wat een prettige sfeer daar, wat een goeie uitstraling! Dat zegt toch wel heel veel.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi