1. Home
  2. Ervaringen
  3. Als mijn ontharder niet zou werken – ik zou het direct aan mijn water voelen

“Als mijn ontharder niet zou werken – ik zou het direct aan mijn water voelen”

Een kalkprobleem vanwege hard leidingwater los je maar op één manier op. Technisch onderlegd als hij is, kwam Heimen van Diest ‘vanzelf’ uit op de AquaCell water ontharder. “Ik zie en voel het effect. Dit wérkt! Hier hoop ik nog dertig jaar plezier van te hebben.”

Heimen van Diest

Heimen van Diest Zevenhuizen (Groningen)

Hij zegt het zonder enige gêne: “Bij ons thuis maak ik de badkamer schoon. Zo hebben we dat afgesproken; wij hebben de klussen verdeeld.” Weinig mannen die voor zo iets durven uitkomen. Van Diest heeft er geen probleem mee. Wél met de klus zelf. “We hebben nieuw sanitair in de badkamer, ik wil het netjes houden, maar ik spray me suf. En ik heb het juist niet zo op met die chemische middelen.”

Ontharder

Hij weet waarover hij spreekt, want hij is directeur van een groot bedrijf dat verpakkingsmaterialen produceert. De chemie is bekend terrein. Daarom wist hij ook waar hij de oplossing moest zoeken voor het probleem van de eeuwig terugkerende kalkaanslag in de badkamer en op kranen en apparaten elders in het huis. Een ontharder zocht hij!

Even nog brachten een buurman en een broer hem aan het twijfelen. Zacht water zou slecht zijn voor je leidingen en voor je wasmachine. Maar alle relevante publicaties die hij kon vinden op internet wezen in één richting: het principe van kalkbindende harscellen. En nergens een bewijs dat leidingen of apparaten er onder leden. Heimen van Diest raadpleegde zijn bedrijfsleider voor alle zekerheid en die bevestigde het. Toen was het nog slechts de vraag van ‘welke uitvoering, welk merk?’

Het was niet moeilijk. “De AquaCell ontharder is efficiënt: hij rekent op grond van je waterverbruik uit wanneer hij zichzelf moet regenereren – zeg maar verfrissen. Eens in de zoveel tijd moet hij de verzamelde kalkdeeltjes uitspoelen naar het riool. Daar gebruikt hij keukenzout voor. Andere machines doen dat op vaste tijden en dat is dus níet efficiënt.”

Maar Heimen ontdekte nog meer: “De AquaCell ontharder heeft bovendien twee cellen zodat hij non-stop door kan werken, hij gebruikt handige zoutblokken in plaats van los zout en hij heeft geen stroom nodig. Ik heb groot vertrouwen in dit apparaat en ik hoop hier dertig jaar mee te kunnen doen.” Zijn geavanceerde koffiemachine verdient het en de vier auto’s die rond het huis staan ook. Die moeten nu eenmaal gewassen worden en met hard water houd je van die lelijke witte vlekjes over.

“Goed, het kost wat, maar het is een prima apparaat waar je geen omkijken naar hebt. Alleen op tijd zoutblokken erin. Hij is ook bijna overal te plaatsen. Wij hebben er in de woonboerderij een ongewoon plekje voor, maar voor de plaatsing hebben we prima advies van leverancier Aquacombi gekregen en zij hebben het ook keurig uitgevoerd. Ik heb er zelf nog een speciale ruimte voor de zoutopslag bij gemaakt, met een lampje.”

Mevrouw Van Diest is ook uiterst tevreden. Heimen: “Ze ziet dat alles veel schoner is geworden. We zijn eindelijk van het kalkprobleem af. Het leidingwater heeft hier een hardheid van 8 of 9! We gebruiken nu dus veel minder zeep en shampoo. Wil je een beter bewijs dat het werkt? Ik zou het direct merken als de ontharder het niet meer deed, bijvoorbeeld omdat het zonder zout kwam te staan. Je voelt het aan je water!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi