1. Home
  2. Ervaringen
  3. Kalkaanslag voorkomen met AquaCell is beter dan genezen

“Kalkaanslag voorkomen met AquaCell is beter dan genezen”

“In de krant las ik een stuk over Jacques d'Ancona en zijn vriend. Die waren lyrisch over de AquaCell in hun huis in Paterswolde.” Het leven van Christa Beuker (47) en haar man bestaat als eigenaars van jachthaven Oosterhaven in Groningen voor een groot deel uit water. Sterker: water is hun leven. Maar kalk in het water, daar hadden ze geen behoefte aan. Die AquaCell van de journalist en theaterdeskundige, zou dat geen oplossing voor hen kunnen zijn?

Fam. Beuker

Fam. Beuker Groningen (Groningen)

Door het positieve verhaal van
Jacques d'Ancona kochten wij
ook een AquaCell waterontharder!

Nu, drie jaar later, kan Christa Beuker alleen maar beamen dat dat inderdaad zo is. “En niet alleen privé, ook zakelijk. Want we lieten niet alleen een AquaCell in ons huis installeren, maar meteen ook één in het gebouw van de jachthaven. We gebruiken daar veel water, want onze klanten en gebruikers douchen regelmatig bij ons. Dagelijks staan er rond de 100 mensen bij ons onder de douche.”

AquaCell zorgt voor lekker water

Regelmatig krijgt de ondernemer van haar klanten te horen dat ze zulk 'lekker water' hebben bij het douchen. “En bedenk eens wat het mij scheelt aan schoonmaakwerk”, merkt Christa op. “geen kalk meer op kranen en douchekoppen. En niet te vergeten de tegels; nee, ik ben dik tevreden.”

Blij is ze dus nog steeds dat ze destijds het verhaal in de krant las. Hans Langhout, de vriend van Jacques d'Ancona sprak daarin onder meer over de smaak van de koffie, die veel lekkerder was na aanschaf van de aquacel, en ook over het feit dat ze er geld door bespaarden. Zelfs het allergoedkoopste afwasmiddel zorgde voor een prima resultaat. “Na het lezen van dat stuk besloot ik meteen tot handelen over te gaan. We hebben de leverancier van AquaCell gevraagd bij ons langs te komen. We hebben er nog geen moment spijt van.”

“Misschien moeten we op onze website maar eens kenbaar maken dat gebruikers van de jachthaven bij ons kunnen douchen met het allerzachtste water van Groningen”, lacht Christa Beuker, die op dit moment op haar site goede sier maakt met een andere inventieve service: een wifi-hotspot voor draadloos internet.

Kalkaanslag voorkomen

“Voorkomen is beter dan genezen”, vertelt Christa Beuker. Ze wil maar zeggen dat je de aanwezigheid van de AquaCell niet direct merkt (“Als je de mensen er niet op wijst, dan valt het ze niet op”), maar dat de waterontkalker wel degelijk effect heeft. “Als je een hartinfarct hebt gehad, ga je vaak pas nadenken over een gezondere leefstijl: stoppen met roken, meer beweging en gezondere eetgewoonten. Zo is het met de AquaCell misschien ook wel. Als ik mensen op de AquaCell attendeer, dan zien ze de voordelen ook zeker. Maar ze hikken veelal toch aan tegen de hoge prijs van aanschaf. En de investering verdient zich pas na een bepaalde termijn terug. Net als met andere duurzame investeringen".

Want een waterontharder zorgt niet alleen voor schoner en zachter water – en in Nederland is op veel plaatsen sprake van hard oftewel kalkhoudend leidingwater – maar het voorkomt ook een hoop problemen.

Apparaten als wasmachines, vaatwassers, waterkokers en koffie-apparaten gaan bijvoorbeeld langer mee als het leidingwater zacht is. “Bovendien hoef je ze niet meer te ontkalken. Dat scheelt ook een hoop tijd”, vult Christa Beuker nog aan. “En het is erg prettig dat mijn man, onze twee tienerdochters Jolien en Marloes en ik niet meer de badkamer hoeven te boenen iedere keer nadat we in bad of onder de douche zijn geweest. Al voorkomt de AquaCell natuurlijk niet dat we helemaal niet meer hoeven schoon te maken. Dat is helaas niet te voorkomen. Maar de AquaCell zorgt wel voor een kalkvrij huishouden."

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi