1. Home
  2. Ervaringen
  3. AquaCell waterontharder in Steenderen

“AquaCell waterontharder in Steenderen”

Hard leidingwater is de oorzaak van kalkafzetting op sanitair, keramiek, leidingen en chroom. Door het gebruik van een waterontharder zijn deze problemen er niet meer. De familie Van Hese uit Steenderen schafte zich een AquaCell Waterontharder aan. Ze zijn daar zeer tevreden over.

Hans van Hese

Hans van Hese Steenderen (Gelderland)

De familie Van Hese woonde lang in Den Haag en kwam via Warnsveld en Zutphen naar Steenderen, nu bijna een jaar geleden. "We hebben het huis flink verbouwd en veel vernieuwd. Maar de kalk hing binnen een paar dagen aan de douchekop," zegt Hans van Hese. "In het andere huis hadden we dat nooit," vult zijn vrouw aan.

In zijn zoektocht ontdekte hij dat de hardheid van het water in Steenderen best hoog was. Hij zocht op het internet naar geschikte apparatuur voor zijn woning. "Er zijn veel aanbieders op dit terrein," vertelt hij hierover. "Maar er vielen er al snel een paar weg. Dat was echt gebakken lucht."

Procedure en kosten helder van tevoren

Van Hese zocht zelf contact met de firma AquaCell. "En het contact was prima, geen wildwest verhalen," lacht hij. "Ze lieten informatie achter om rustig te oriënteren, dat beviel ons goed. Het is tenslotte een investering." De totale kosten zijn afhankelijk van of het apparaat, waar geen elektronica inzit, zelf wordt geïnstalleerd. De familie Van Hese heeft het systeem echter door Aquacombi laten installeren, voor een vast tarief. "Daar wordt de complete installatie voor verzorgd. Geen gedoe over wat het zou gaan kosten, dat was van te voren helder."

Het apparaat is niet te groot -ongeveer zo groot als een computerkast- en werd bij de familie Van Hese onder de vloer geplaatst. "We hadden net alles klaar en er niet over nagedacht dat er nog een apparaat in de meterkast bij moest," vervolgt de heer Van Hese. "Maar de installateur zei dat het ook onder de vloer kon. 'Meneer, dat gaat helemaal goed komen.'. Enige nadeel wat je hebt is het vervangen van de zoutblokken, daarvoor moet je zelf ook onder de vloer. Maar dat is maar een paar keer per jaar."

Het installeren is perfect verlopen. "En het werkt meteen," vertelt mevrouw Van Hese. "Je hoeft niet eerst te wachten of het iets doet." Bij het zachte water moet er wel om gedacht worden minimaal (af)wasmiddel te gebruiken. Het schuimt anders enorm.

Niet meer elke maand ontkalken

"Water wat niet onthard is, geeft kalkafzetting op sanitair, keramiek, leidingen en chroom," legt Van Hese uit. Het gaat dus om het schoonmaakgemak, maar ook om de duurzaamheid van de apparatuur. "Het is voor de huid beter en na het douchen spoel je de tegels even af met koud water en het is schoon," vult mevrouw Van Hese aan. "Ik kan het vooral zien aan de waterkoker. Eerder moest ik dat elke maand ontkalken. Dat heb ik sinds het apparaat er is, niet meer gedaan."

Het systeem bestaat uit twee harscellen, waar het water doorheen loopt. De kalk (calcium en magnesium) wordt in de aanwezige hars opgenomen. Als een cel verzadigd is, zal deze regenereren: de AquaCell Waterontharder voert met de zoutoplossing de afvalstoffen via een afvoer weg.

"Je kunt het lezen, ze kunnen het je vertellen, ze kunnen het op de site zetten, ze kunnen het je beloven, maar je moet het zelf ervaren," besluit Hans van Hese. "Maar het heeft daadwerkelijk effect."

Interview door: Liesbeth Oukes-Spaansen

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi