1. Home
  2. Ervaringen
  3. De AquaCell waterontharder is effectief en vooral heel veilig

“De AquaCell waterontharder is effectief en vooral heel veilig”

Zijn hele werkzame leven lang heeft Ed Albers uit Zwolle al geweten hoe je water effectief ontkalkt en daarmee dus kalkaanslag voorkomt. Toch was voor hem pas op latere leeftijd, bij de verhuizing naar Zwolle, de maat vol en kocht hij uiteindelijk een AquaCell.

Ed Albers

Ed Albers Zwolle (Overijssel)

"Overal waar je in huis met water werkte zag je kalkvlekken*. Daar wilden mijn vrouw en ik eens en voorgoed van af. Ik heb altijd in de chemie gewerkt en daar werden ook ontkalkers gebruikt. Ik weet dus wat werkt en wat niet. Je kunt antikalktabletten in de wasmachine gooien, of tot slot rigoureus te werk gaan met zuur, maar je blijft bezig".

Ed Albers ging op onderzoek uit; wat heeft de consumentenmarkt te bieden? Magneetjes interesseerden hem niet. Hij wist dat hij het in de hoek van de ionenuitwisseling moest zoeken. "Daar worden diverse goede systemen aangeboden. Maar in zijn totaliteit springt de AquaCell er als interessantste uit. Het beste qua opbrengst en ook de minst prijzige".

De AquaCell past in de kruipruimte

Dat laatste hing wel samen met de bijzondere situatie van de familie Albers. In de meterkast - wat eigenlijk de beste plek is - was geen plaats. "Alle systemen zijn zó groot dat ik naar een andere ruimte in het huis had moeten uitwijken en dat betekende véél extra leidingen, met alle kosten van dien". Maar de AquaCell bleek klein genoeg om in de kruipruimte, vlak bij de hoofdwaterleiding, geplaatst te kunnen worden. Niet vaker dan eens in de twee maanden moet Albers twee nieuwe zoutblokken in het apparaat plaatsen. Daar gaat hij dan graag voor door de knieën. "Ik ben héél erg tevreden over het resultaat. Die kalkvlekken zijn natuurlijk verdwenen, maar de koffie en thee smaken nu ook veel beter. En we verbruiken veel minder zeep en shampoo. Als je eens een keer ouderwets veel gebruikt, krijg je het bijna niet meer weggespoeld!"

Albers is ledenraadslid van Vereniging Eigen Huis. "Ik heb een voorstel gedaan aan de ledenmanager en de hoofdredactrice van het V.E.H. magazine: "Beding voor de leden een korting op de AquaCell". Het systeem is tenslotte goed voor mens en milieu; voor de kwaliteit van je leidingen en de levensduur van je apparatuur zoals wasmachine, vaatwasser en cv-installatie. Je kunt het uiteindelijk ook als een pluspunt opvoeren wanneer je je huis zou verkopen".

Plaatsing en aansluiten heel simpel

Of zijn voorstel kans maakt is niet duidelijk. Maar voor wie het horen wil weet Albers nóg wel twee sterke argumenten voor de AquaCell. "De plaatsing en aansluiting is zó simpel dat elke serieuze doe-het-zelver het kan, zeker met het bijgeleverde montagemateriaal en de handleiding. Maar het allermooiste is: de AquaCell waterontharder gebruikt geen stroom, het apparaat regenereert zichzelf op de waterdruk van de waterleiding. Veiliger kan het niet. Als het even kan, vermijd je immers de combinatie van water en elektriciteit".

 

*) De waterhardheid in Zwolle bedraagt ruim 12. Dat is "erg hard". De meest extreme waterhardheid in Nederland komt in Gelderse gemeenten voor en ligt rond de 15.

 

Een referentie aanvragen in uw regio?
Bel naar 088 - 98 99 100.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi