Sieds Kempenaar (63) en Ank Witteveen (55) uit Sappemeer komen zo langzamerhand op een leeftijd dat ze moeten nadenken over die leeftijd in combinatie met hun woonsituatie. De uitkomst van dat debat was snel gemaakt: ze willen graag in hun huidige huis blijven wonen. Maar dan moest er wel het één en ander aan het huis gebeuren. “En dus zijn we bezig om het huis leeftijdsbestendig te maken”, vertelt Sieds.
Sieds Kempenaar Sappemeer (Groningen)
De badkamer was één van de projecten die op stapel stonden. En omdat ze daar toch mee aan de slag gingen, besloot het tweetal ook meteen een AquaCell waterontharder aan te schaffen.
“Het leidingwater hier in Sappemeer en omgeving bevat veel kalk”, vertelt Sieds. De hoeveelheid kalk in het water wordt gemeten in Duitse hardheid. In Sappemeer is dat rond de 10, terwijl er bij een hardheid boven 2,7 al kalkaanslag begint te vormen. Sieds beaamt dat ook. “Klein voorbeeld: wij zagen dat bij ons koffieapparaat, dat we om de haverklap moesten ontkalken. En die tabletten zijn niet goedkoop! En wij hadden ook wat veel mensen zeker zullen herkennen: kalkaanslag in de badkamer. Daar hadden we erg veel last van.”
Tijdens zijn werk als hovenier kwam hij vorig jaar bij een klant terecht die een waterontharder had. “En die was daar zeer over te spreken. Ik had er al eerder informatie over opgezocht en na dat gesprek met mijn klant ben ik dat weer gaan doen, ook omdat wij dus verbouwplannen hadden.” Onder meer de badkamer moest eraan geloven. En als je eenmaal een nieuwe hebt, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. De investering in een waterontharder leek Sieds en Ank dan ook een goede.
In het najaar van 2014 kregen ze de AquaCell geleverd, waarna Sieds aan het sleutelen ging in de kelder. “Het aansluiten was gauw gebeurd, ook door de goede handleiding”, aldus de kwieke zestiger. “We konden het toch al niet grote apparaat mooi kwijt vlak bij de watermeter. Zo staat-ie niet in de weg.” Eén van de voordelen van de AquaCell is, dat die stroomloos werkt. Een elektriciteitsaansluiting is dus niet nodig.
En wat kan Sieds na een klein halfjaar zeggen over de investering die hij samen met zijn vrouw deed? Louter positieve woorden, blijkt. “Je merkt het bijvoorbeeld met het douchen, in bad of met handen wassen: het water voelt heerlijk zacht aan. Het lijkt wel duinwater, dat voelt ook altijd anders. Onze huid is ook gladder en ik heb minder last van eczeem en kloven aan mijn handen.” Dat is natuurlijk een groot pluspunt voor de hovenier, die dagelijks met zijn handen in de grond zit te wroeten.
Maar daar blijft het niet bij: “Net als andere mensen vaak aangeven, gebruiken wij ook veel minder zeep. Zowel onder de douche en in bad als bijvoorbeeld ook in de vaatwasser en de wasmachine. En het water smaakt ook anders, lekkerder. Net als de koffie en de thee, waarbij je ook niet meer zo'n vliesje op de thee hebt drijven van de kalk in het water. Dat ziet er ook een stuk appetijtelijker uit.”
Ank en Sieds gaan tijdens hun vakanties regelmatig wandelen in de bergen. Ook daar heeft Sieds nog een voordeel voor ontdekt. “Wij nemen tijdens die wandelingen altijd metalen thermoskannen mee met drinken. En wat blijkt? Die worden nu we de AquaCell hebben van binnen weer mooi schoon, de aanslag erin verdwijnt langzaam. Dus de waterontharder zorgt er niet alleen voor dat er bij ons kalkloos water door de leidingen stroomt, nee: ook de kalk die er al zat trekt langzaam weg. Het is de investering meer dan waard geweest!”
De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!
Bereken uw prijsProducten
Klantenservice
Overig
AquaCell is een product van Aquacombi