1. Home
  2. Ervaringen
  3. De investering valt op de lange termijn echt mee!

“De investering valt op de lange termijn echt mee!”

Door het harde water in Zoetermeer voelde de was van Dick herberts' altijd vrij hard aan. “Ik gebruikte daarom veel wasverzachter en na het wassen en handmatig drogen gooide ik de broeken ook nog altijd even in de wasdroger.” Het was echter een oplossing die hem weinig plezier bood. De kalk in het Zoetermeerse leidingwater moest op een andere manier te bevechten zijn. Want als zijn was er al zoveel schade van ondervond, hoe moest dat dan wel met bijvoorbeeld zijn apparaten en de leidingen zelf zijn gesteld?

Dick Herberts

Dick Herberts Zoetermeer (Zuid-Holland)

Magneet niet afdoende

“Bij een bouwmarkt haalde ik een leidingmagneet. Dat zou geschikt zijn om het kalkgehalte in het leidingwater naar beneden te brengen.” Hoe betaalbaar ook, het bleek geen goede investering te zijn. “Ik merkte er eigenlijk niets van”, vertelt Dick. Tijd om het rigoureus aan te pakken. “Veel andere oplossingen bleken ook inferieur te zijn, maar het verhaal dat Aquacombi vertelde over haar AquaCell beviel me wel. Daarom heb ik ze uitgenodigd om langs te komen.”

Thuis in Zoetermeer kreeg Dick een live-demonstratie van een medewerker van het Friese familiebedrijf. Die liet hem zien hoe de AquaCell het leidingwater in zijn woning volledig van kalk ontdoet, waardoor hij bijvoorbeeld ook veel minder wasmiddel hoeft te gebruiken. “Dat ze meteen kunnen laten zien hoe het werkt en dát het werkt is een groot pluspunt. Het verhaal overtuigt.” En het overtuigde zo, dat Dick niet langer twijfelde: hij bestelde zijn eigen AquaCell, die eenvoudig in zijn woning kon worden geplaatst.

Volledig mechanisch en stroomloos

“Het is een uniek systeem”, oordeelt de informatiespecialist over het stroomloze ontkalkingssysteem. “Het is volledig mechanisch. Het enige dat je er zelf aan hoeft te doen, is af en toe nieuwe zoutblokken aanvullen. Verder heb je er alleen maar gemak van.”

En wat zijn die gemakken dan? “Allereerst heb je heerlijk zacht water op je huid als je doucht. Dat verschil merk je écht! Verder is het heel prettig dat je geen kalkaanslag meer hebt op de tegels en de kranen in de douche. Mijn werkster hoeft nu niet meer te ontkalken in de badkamer, dus zij is ook tevreden. Het zorgt ook voor behoud van je leidingen, want kalk tast die aan de binnenkant aan. Dat merkte ik bijvoorbeeld toen ik een nieuwe cv-ketel aanschafte. De leidingen van de oude zaten helemaal onder de kalk. Dat zal nu ongetwijfeld anders zijn.”

Ook in de keuken merkt hij het verschil. “Zoals bijvoorbeeld met de waterkoker. Die moest ik eens in de zoveel tijd schoonmaken met azijn. Dat hoeft nu niet meer: het ding blijft aan de binnenkant echt mooi schoon.”

Besparing en genot

“En de investering in het apparaat levert je op termijn ook een besparing op. Bijvoorbeeld doordat je minder schoonmaakmiddelen, vaatwastabletten, wasmiddel en zeep hoeft te gebruiken. En wat denk je van het behoud aan apparaten? Die worden nu niet meer aangetast door kalk. Bovendien smaakt het water uitstekend en het voelt anders en lekkerder aan.”

En daar waar het allemaal om begon, zijn wasgoed. Hoe 'staat' het daarmee? “Ik kan niet zeggen dat het helemaal weg is, maar ik merk zeker verschil. Ik zou zeker iedereen aanraden om te investeren in een waterontharder en de AquaCell in het bijzonder. Al is het alleen maar voor het behoud van je leidingen en de drastische afname in het gebruik van was en schoonmaakmiddelen! Op de lange termijn valt die investering dus zeker mee.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi