1. Home
  2. Ervaringen
  3. De kalkaanslag is weg en dat vind ik héérlijk

“De kalkaanslag is weg en dat vind ik héérlijk”

Een paar jaar geleden hebben Jetze en Martine van Lingen hun woning in Appelscha “helemaal seniorenproof en energiezuinig” gemaakt. Het echtpaar, dat tegen de zeventig loopt, liet onder andere zonnecellen aanbrengen en het hele huis isoleren. “Alles waar we energie mee konden besparen hebben we gedaan,” zegt Jetze. Toen hij in die tijd een artikel over de AquaCell las en wat dát allemaal bespaarde, hebben ze die ook gelijk laten installeren. “Helemaal toen de koffiemachine net kapot bleek te zijn gegaan door kalkaanslag.”

Jetze en Martine van Lingen

Jetze en Martine van Lingen Appelscha (Friesland)

“Even schrok ik van de prijs van ruim 2000 euro,” vertelt Jetze, “maar als je bedenkt wat je er over al die jaren mee bespaart, ook doordat apparaten zoals de CV-ketel niet kapot gaan, valt het weer mee. We hebben hem nu twee jaar en we zijn er heel blij mee.” Hij lacht: “Alle voordelen die AquaCell belooft zijn uitgekomen.”

Positief effect op het milieu

Vanuit zijn vroegere werk is Jetze nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen die een positief effect hebben op het milieu. Een van de vele dingen die hij zelf ontwikkelde was een recyle-olie uit afval-plastics. “We noemden het bio-olie want dat sprak meer aan.” Ook werkte hij aan een GFT-zak die meeverteert. “Ik zit altijd te neuzen in allerlei krantjes en bladen en soms denk ik: Hé, dat is wat! Dat soort dingen moet je stimuleren. Mensen die de nek uitsteken moet je helpen.” Dit was voor hem een van de redenen om naar de AquaCell te informeren.

“Je merkt gelijk dat je aan minder zeep genoeg hebt”

De was is makkelijker schoon

Ook Martine is zeer te spreken over het zachte water in huis: “De kalkaanslag is weg en dat vind ik héérlijk. In de nieuwe badkamer zitten ook wat zwarte tegels en daarop zie je gewoon helemaal geen kringen; alles blijft mooi. En normaal was het zo dat als je de ramen zeemt en je laat het water even zitten, dat er dan van de kalkachtige druppeltjes ontstaan. Nu is dat niet meer zo.” Ze vervolgt: “De was is ook makkelijker schoon. Vroeger moest ik nog weleens kragen of boorden aansmeren, maar dat is niet meer nodig. Bovendien doe ik er ongeveer een kwart minder wasmiddel in. De zeepbak blijft ook schoner.”

De huid goed verzorgd

“Het effect op mijn huid merkte ik al direct toen de man van AquaCell bij ons thuis uitleg kwam geven en proefjes kwam doen. Hij vroeg me mijn handen te wassen in het ontkalkte water. Mijn huid is nu veel zachter en je merkt gelijk dat je aan minder zeep genoeg hebt. En ja, de huid is het grootste orgaan, dus als dat goed verzorgd is kan dat alleen maar een positief effect hebben op je gezondheid. Nu ik even nadenk realiseer ik me dat de tandarts de laatste paar keer ook geen tandsteen hoefde te verwijderen.” Jetze heeft nog een mededeling van heel andere orde: “De twee zoutblokken die erin moeten zijn in ons geval goed voor zo’n twee tot drie maanden zacht water, dat vind ik heel redelijk.” Ze besluiten: “We zijn er alleen maar positief over.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi