1. Home
  2. Ervaringen
  3. De douche blijft kalkvrij met AquaCell

“De douche blijft kalkvrij met AquaCell”

“Dit is een hele mooie uitvinding.” antwoordt Pier Hoekstra (70) op de vraag wat hij van de AquaCell vindt. Hij en zijn vrouw Geertje (67) hebben het apparaat nu ruim een jaar. “Alle kalkaanslag verdwijnt uit de machines. En als ik uit de douche kom, voelt het net alsof mijn huid gebalsemd is: niets dan lof.”

Pier en Geertje Hoekstra

Pier en Geertje Hoekstra Lemmer (Friesland)

“Het water in Lemmer is vrij hard.” zegt Pier. Toen zijn vrouw in gesprek met een kennisje hoorde over de AquaCell raakte het balletje aan het rollen. Ze zijn erover gaan lezen en raakten zo enthousiast dat ze niet gekeken hebben naar andere apparaten. “Mijn broer heeft overigens een goedkopere waterontharder. Maar ik denk dan: deze AquaCell werkt hartstikke goed en ze geven niet voor niks de mogelijkheid voor onbeperkte garantie.

Schoonmaakmiddelen werken beter met AquaCell

Zeep en schoonmaakmiddelen werken veel beter in zacht water. Dat zie je al aan de test met hard en zacht water en een druppel afwasmiddel. Na het schudden slaat het schuim op het harde water dood en op het zachte water niet. Meer wasmiddel toevoegen aan hard water maakt het zelfs troebel, terwijl zacht water helder blijft. “Wij gebruiken in de vaatwasser geen zout meer en geen glansmiddel. Je kan van alle schoonmaakmiddelen minder gebruiken. Op jaarbasis scheelt dat, hoewel het wat moeilijk uit te rekenen is. Maar alles is schoon. En mij gaat het er meer om dat het lekker is: douchen is gewéldig. Daar had ik de investering van ruim 2000 euro graag voor over”.

Mensen enthousiast gemaakt

In zijn vrije tijd helpt Pier met het ronddelen van maaltijden bij bejaarden in Lemmer, ook op de voetbalclub is hij actief. En ze passen een dag in de week op de kinderen van zijn jongste zoon. “Als ik mensen vertel over de AquaCell worden ze enthousiast. Ik kan ook echt niets negatiefs bedenken over de AquaCell. Twee familieleden en een oud-collega waarmee ik biljart hebben er nu ook een.”

Hoe lang doe je met een set blokken?

Pier heeft het netjes bijgehouden, hoe lang ze met een set zoutblokken doen. De eerste set ging er in februari 2016 in en daarmee deden ze drie maanden. “Maar de eerste blokken gaan harder dan die daarna, omdat het apparaat zich moet inregelen.” Daarna is het bij ons telkens rond de 4 à 5 maanden. Maar het gaat natuurlijk om het aantal kuub, dat ligt grofweg rond de 20. Geertje voegt nog even snel toe: trouwens, de bloemen blijven langer mooi en de vaas wordt niet dof.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi