1. Home
  2. Ervaringen
  3. Echtpaar Van Zeeland koos voor een effectieve waterontkalker

“Echtpaar Van Zeeland koos voor een effectieve waterontkalker”

"Wég met de schuurmiddelen uit de badkamer!”

Echtpaar Van Zeeland

Echtpaar Van Zeeland Veldhoven (Noord-Brabant)

“Vroeger hadden we zo’n raar trekkertje in de douche hangen; om het water van de wanden te verwijderen. Doen we dus niet meer. Nu spoelen we één keer in de week even met zacht water af. Dat is het verschil tussen wel of geen waterontkalker in huis. Met zo'n systeem ontkalk je preventief het water”.

Op zoek naar betrouwbare water ontkalker

Meneer Van Zeeland uit Veldhoven heeft poetsen niet als hobby. “Ik heb geen zin om elk weekend met agressief spul en sponzen aan de slag te moeten.” Maar tot zijn grote ergernis zag hij wel zijn nieuwe badkamer steeds doffer worden. “Als je dan naar het verwarmingselement van je waterkoker kijkt, dan snap je het wel; er zit heel wat troep in het water en dat laat overal zijn sporen na.” Meneer Van Zeeland ging op zoek naar een betrouwbare water ontkalker; een systeem dat kalk uit het leidingwater haalt vóór het kranen en apparatuur bereikt. Hij heeft het gevonden in de AquaCell waterontkalker; een compact systeem dat geen elektriciteit nodig heeft en dat eenvoudig en snel te plaatsen is.

Van Zeeland: “Ik had het met het hoofd Technische Dienst van ons bedrijf wel eens over waterontkalkers gehad. Er gaat bij ons 1,5 miljoen liter water per dag door. Dat wordt waar mogelijk hergebruikt en het zou ons tot 20% energie kunnen schelen als het water ontkalkt kon worden. Technisch kan het heel goed, vertelde mijn collega, maar de investering is op deze schaal te groot. Hij had me wél op het spoor richting AquaCell gezet.”

Een avondje googelen bracht de uitkomst. “Het meeste wat je tegenkomt zijn bedrijven die voor een prikje DE oplossing bieden. Ik heb geleerd om niet in sprookjes te geloven. Ik weet dus ook wel dat een magneet niks merkbaars doet. Maar ik vond twee bedrijven met een serieus ogend systeem; ionenwisselaars. Ik mailde ze allebei om informatie. De een stuurde na een poosje een A-viertje met aanvullende informatie. De ander, Aquacombi, stuurde deze meteen per e-mail en belde me prompt. Ze wilden me wel komen demonstreren hoe de AquaCell werkt. En kijken of het bij ons zou passen. Het was de oude meneer Dijkstra zelf van het familiebedrijf die langs kwam. Dat ging allemaal heel plezierig.”

Gerrit Dijkstra legde uit dat twee harscellen in de AquaCell waterontkalker de ‘harde’ deeltjes – kalk en magnesium – aan zich binden terwijl het binnenkomende leidingwater er langs loopt. Eens in de zoveel tijd worden de gevangen deeltjes uitgespoeld met een zoutoplossing. Daarvoor zitten er twee zoutblokken in het systeem. De spoeling, die volstrekt onschuldig is, loopt in het riool. Het apparaat is niet groter dan een flinke boodschappentas en het werkt op de druk van de waterleiding; er is geen elektromotor en dus ook geen stroom nodig. Bij de familie Van Zeeland past hij precies in de waterput achter de voordeur.

“Mijn vrouw en ik hoefden er niet lang over na te denken,” zegt meneer Van Zeeland. “Ik heb zelfs niet uitgerekend of ik ooit mijn geld er uit zou halen, door besparingen op mijn apparatuur en op schoonmaakmiddelen. Het is luxe, heerlijke luxe, het kost geld en ik heb het er gewoon voor over. Ook mijn vrouw is er dolgelukkig mee, want die was behoorlijk gefrustreerd over de aanslag op de douchewanden. Toen we een nieuwe badkamer gingen kopen had zij speciaal gekozen voor een cabine met aanslagwerende wanden. Kostte een paar honderd euro extra. Werkte dus voor geen meter.”

Douchen een wonderlijke ervaring

Kennissen van de Van Zeelands vonden het ‘raar’ dat ze hun kraanwater wilden ‘zuiveren’. Dat is toch net zo schoon als Spa blauw? “Ja natuurlijk,” zegt Van Zeeland. “Maar ook net zo hard. Wij zijn nu dankzij onze waterontkalker al een jaar vrij van vlekken en strepen. En elke ochtend vind ik het douchen weer een wonderlijke ervaring. Het water is zó zacht dat het lijkt of er een badolie of crème in opgelost is.”

* In Veldhoven is de waterhardheid 6,2 dH. Dat is matig hard. De meest extreme waterhardheid in Nederland komt in Gelderse gemeenten voor en ligt rond de 20. Boven een hardheid van 5 wordt een waterontkalker voor waterverwerkende apparatuur als vaatwassers aangeraden. Hard water laat niet alleen witte strepen en vlekken achter, maar apparaten zoals de cv-ketel vragen ook beduidend meer energie. Ook droogt hard water de huid uit; het kan zelfs tot huidaandoeningen leiden.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi